Την οργή της κοινής γνώμης προκάλεσε η είδηση της θανάτωσης ενός χιμπατζή, ο οποίος διέφυγε από το κλουβί του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Υπενθυμίζεται πως το ζώο που θανατώθηκε το Σάββατο ήταν το μεγαλύτερο από τους χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Συγκεκριμένα, ήταν ηλικίας 27 ετών και με ύψος 1,80 μέτρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, κατάφερε να περάσει πάνω από τα ψηλά ηλεκτροφόρα σύρματα και την τάφρο με το νερό που υπάρχει περιμετρικά.


Σάλος στα social media για τη θανάτωση του χιμπατζή

Μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του χιμπατζή, χιλιάδες είναι οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κατηγορούν το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο τόσο για την απόφαση θανάτωσης του χιμπατζή και όχι νάρκωσής του, όσο και γενικότερα για τη λειτουργία τέτοιων χώρων.

Πολλοί, μάλιστα, βρέθηκαν και στη διαδήλωση έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο το πρωί της Κυριακής για να διαμαρτυρηθούν για το θλιβερό περιστατικό.

Ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους ήταν και αρκετοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου: Η Κατρίνα Τσάνταλη, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, η Γιάννα Τερζή, η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου, η Tάνια Τρύπη, η Nάντια Μπουλέ, ο Σπύρος Σούλης, η Έλενα Χριστοπούλου.


Πώς το έσκασε ο χιμπατζής από το Αττικό Πάρκο

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι υπεύθυνοι του πάρκου που έδωσαν κατάθεση για το συμβάν, ανέφεραν ότι ο χιμπατζής κατάφερε και πήδηξε τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ψηλής περίφραξης του πάρκου, καθώς τον καταδίωκαν άλλα αρσενικά και βγήκε στα χωράφια έξω από τον χώρο του πάρκου.

Γνωστοποιείται ακόμα πως οι φροντιστές επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν, με σκοπό αρχικά να τον ακινητοποιήσουν με όπλο που έφερε βέλος με αναισθητικό, αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατό, γι' αυτό αποφασίστηκε να θανατωθεί, με το σκεπτικό ότι αποτελούσε απειλή για τους εργαζόμενους ή πολίτες στην περιοχή.

Την απόφαση εκτέλεσε ο 29χρονος φροντιστής, ο οποίος πυροβόλησε τον Μπαζού με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.