Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν και χθες στην Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού για να παρακολουθήσουν τη Λειτουργία από τον πάτερα Δημήτριο, παρά τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών μετά και τις καταγγελίες του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου περί «απάτης ολκής» με τα θαύματα εκεί.

Ο πάτερ Δημήτριος λειτούργησε και ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στους πιστούς βλέποντας την απίστευτη κοσμοσυρροή.

Ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος εξήγησε προ ημερών πως «υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος, ότι δήθεν γίνονται θαύματα». Επίσης, ιεράρχες κάνουν λόγο «ότι η έκταση των θαυμάτων που επικαλούνται κάποιοι δεν δηλώνει ορθόδοξο ήθος» και λένε ακόμα ότι «οι άγιοι ανέστησαν νεκρούς αλλά δεν έκαναν θέατρο».

«Αυτές τις ημέρες έχω δεχτεί πάρα πολλά τηλέφωνα και email από άγνωστους ανθρώπους οι οποίοι μιλούν για τα αντίθετα… με πήραν άνθρωποι από την Αμερική, από την Ευρώπη και έχω και τα ονόματά τους. Με πήραν από τη Θεσσαλονίκη και μου λένε ότι είχαμε άρρωστο παιδί, σταματήσαμε τη θεραπεία στο νοσοκομείο και κατεβήκαμε στους Αγίους Ισιδώρους και το παιδί πέθανε επειδή επιδεινώθηκε η κατάστασή του», τόνισε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος μιλώντας στον Alpha.

Από την πλευρά του, ο εφημέριος του ναού, Δημήτριος Λουπασάκης (άμισθος ιερέας και συνταξιούχος των ΕΛΤΑ), που όλα αυτά τα χρόνια με τον Τίμιο Σταυρό «έχει θεραπεύσει πολλούς και έχουν καταγραφεί σε βίντεο κι έχουν αναρτηθεί στα social media» απάντησε, λέγοντας ότι ο Τίμιος Σταυρός κάνει τα θαύματα και όχι αυτός. Την ίδια στιγμή χιλιάδες πιστοί βρίσκονται στο πλευρό του και μιλούν ένθερμα για τα όσα έχουν ζήσει: «Ανάπηροι περπατούν, άρρωστα παιδιά θεραπεύονται, τυφλοί βρίσκουν το φως τους» λένε.

Χθες παρά τις καταγγελίες υπήρξε κοσμοσυρροή με εκατοντάδες πιστούς να προσέρχονται στην Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού για να συναντήσουν τον πατέρα Δημήτριο. Ο π. Δημήτριος λειτούργησε στο Ιερό Θυσιαστήριο και βγαίνοντας ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά στους πιστούς, όπως φαίνεται στο υλικό που έχει αναρτήσει το ekklisiaonline σε YouTube και TikTok.

To «παρών» στην εκκλησία έδωσε και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος προ ημερών είχε υπερασπιστεί τον πατέρα Δημήτριο λέγοντας: «Προσβάλλει και τη δική μου την επιλογή για το προσκύνημα. Εδώ είχε 30.000 κόσμο προχτές. Είναι στη συνείδηση του καθενός τι θα πιστέψει. Το μέρος αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Ο πάτερ Δημήτριος είναι πνευματικός μου πατέρας. Είναι δικαίωμά τους να καταγγέλλουν. Μειώνουμε τους ανθρώπους που έρχονται εδώ. Δεν είναι καθόλου αστείος ο λόγος που έρχονται εδώ. Εύχομαι να μη χρειαστεί κανείς να έρθει εδώ για θαύμα».

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 27 Ιουνίου 2022