Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
diki_aggeioxeirourgos
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο γιατρός που σκότωσε τη μεσίτρια και πέταξε τη σορό της στη χαράδρα

«Ήταν τραγικό ιατρικό λάθος, για το οποίο λυπάμαι πάρα πολύ», δήλωσε ο 43χρονος γιατρός

Αυλαία έπεσε σε ένα έγκλημα που συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα, καθώς ο γιατρός που σκότωσε τη μεσίτρια στο Ιπποκράτειο και στη συνέχεια προσπάθησε να εξαφανίσει τη σορό της κρίθηκε ομόφωνα ένοχος.

Ειδικότερα, ο 43χρονος αγγειοχειρούργος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας.

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τον αθώωσε για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού.

«Ήταν τραγικό ιατρικό λάθος, για το οποίο λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν είχα πρόθεση να κάνω κακό, δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω», ανέφερε ο κατηγορούμενος κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 36χρονη μεσίτρια είχε εξαφανιστεί τον Απρίλιο του 2017, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και βρέθηκε τελικώς νεκρή σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας, προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια.

Αφού ο 43χρονος, σήμερα, γιατρός την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, σύμφωνα με όσα είχαν καταθέσει μάρτυρες στην πρωτόδικη δίκη, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Τα αναισθητικά φαίνεται να προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος, κατά τη δικογραφία, «φόρτωσε» την 36χρονη στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στη Χαλκιδική, πετώντας το πτώμα της σε γκρεμό στην περιοχή Παλιούρι, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης.