ΕΚΤΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ Κέλλυ Κοντογεώργη
ΕΚΤΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ Κέλλυ Κοντογεώργη Κέλλυ Κοντογεώργη
Ρουλα_Πισπιριγκου_10
Ελλάδα

Πισπιρίγκου: «Πάνε να μου φορτώσουν και τους άλλους δύο θανάτους» - Η αντίδραση μετά την κλήση ως ύποπτη για Μαλένα, Ίριδα

Ο δικηγόρος της 33χρονης επέμεινε ότι η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για το πόρισμα

Για την κλήση της Ρούλας Πισπιρίγκου ως ύποπτης για τη δολοφονία των άλλων δύο της παιδιών , της Μαλένας και της Ίριδας, μίλησε ο δικηγόρος της 33χρονης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο STAR, ο Όθων Παπαδόπουλος σημείωσε πως με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, «δεν διαψεύδεται κάτι από όσα μου έχει πει η Ρούλα Πισπιρίγκου από την αρχή».

Ο ίδιος επέμεινε στο γεγονός ότι η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για το πόρισμα, λέγοντας ότι «το περιμένουμε με ενδιαφέρον», ενώ πέταξε και το «καρφί» του, διερωτώμενος «τι σόι πόρισμα είναι αυτό που το έχει μάθει όλη η Ελλάδα και να μην έχουμε ενημερωθεί ακόμα εμείς;».

Περιγράφοντας τη «γραμμή» που θα ακολουθήσει η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, είπε πως «όταν πάρουμε το πόρισμα, θα το δούμε γραμμή-γραμμή με βάση τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις».

Ακόμα, επανέλαβε ότι η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου παραμένει το «πάνε να μου φορτώσουν και τους άλλους των δύο παιδιών».

«Εάν το πόρισμα είναι αυτό που ακούμε και βασίζεται σε αυτήν τη λογική, θα το αμφισβητήσουμε», κατέληξε ο δικηγόρος της 33χρονης.


Γιατί καλείται ως ύποπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου καλούν τη Ρούλα Πισπρίγκου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για την ανθρωποκτονία της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας Δασκαλάκη.

Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ζητώντας να λάβουν κατάθεση ανωμοτί από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται πιθανότατα και εντός της εβδομάδας, να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ενημερώσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και να της δώσουν προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει τις εξηγήσεις της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους.

Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση, αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου.

Μετά την παροχή εξηγήσεων από την Ρούλα Πισπιρίγκου, η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης, σε περίπτωση που οι ενδείξεις είναι επαρκείς, γεγονός που θα σημάνει και την αρχή νέου ανακριτικού κύκλου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.