Με τον Ερντογάν στη Μαδρίτη, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, να περιφέρει επικοινωνιακά τους… «θριάμβους» του, σήμερα οι Τούρκοι συνέχισαν…κανονικά τις προκλήσεις τους με με πλήθος επανδρωμένων και μη επανδρωμένων (UAV) πτητικών μέσων με 12 παραβάσεις, 64 (!!!) παραβιάσεις, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΓΕΕΘΑ πριν από λίγη ώρα.

Συμφώνως με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σήμερα, 3 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 1 UAV και 3 αεροσκάφη ναυτικών επιχειρήσεων ATR-72 Meltem II, συνολικώς 10 αεροσκάφη, από τα οποία κανένα μαχητικό δεν ήταν οπλισμένο, πραγματοποίησαν 12 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 64 (!!!) παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ) στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 64 παραβιάσεις του ΕΕΧ μόλις οι 4 πραγματοποιήθηκαν από τα μαχητικά, οι 26 από τα ATR-72 και οι υπόλοιπες 34 από τα UAV.

Σε όλες τις περιπτώσεις αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» (readiness) της Ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν για την αντιμετώπισή τους.