Για την επιτυχία της στις Πανελλήνιες μίλησε η Ξένια Καγκελίδου, η πολύτεκνη μητέρα 4 παιδιών, που κατόρθωσε να περάσει στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης και μάλιστα σχεδόν χωρίς φροντιστήριο.

Αφού είχε πετύχει την δημιουργία μιας πολυμελούς οικογένειας, παρά την απαιτητική καθημερινότητά της, δεν σταμάτησε να ονειρεύεται και να διαβάζει συστηματικά, αποδεικνύοντας ότι όλα είναι εφικτά.

Ειδικότερα, η Ξένια Καγκελίδου, που φοίτησε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ του Πλατανιά, στα Χανιά, στις Πανελλήνιες έγραψε:
• 18,9 στα Μαθηματικά,
• 16,9 στην Χημεία,
• 16,4 στην Έκθεση και
• 14,7 στα Δίκτυα.

Όπως λέει η ίδια, οι καθηγητές της στο ΕΠΑΛ είναι εκείνοι που την βοήθησαν να πετύχει τον στόχο της, ενώ όπως αποκάλυψε στον Γιώργο Παπαδάκη, «μετά τα Χριστούγεννα, επειδή είδα ότι δεν μου φτάνει το σχολείο, έκανα μία ώρα την εβδομάδα Μαθηματικά, με τον καθηγητή του γιου μου».

Μάλιστα, σημείωσε πως ο σύζυγος της, που δεν είχε τελειώσει το Λύκειο, επίσης πηγαίνει στο Εσπερινό ΕΠΑΛ του Πλατανιά και την επόμενη σχολική χρονιά θα παρακολουθήσει τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου, όπως και ο γιος της οικογένειας, που ετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες, το καλοκαίρι του 2023.