Ο Πέτρος Φιλιππίδης ξέσπασε σε λυγμούς όταν έμαθε ότι αποφυλακίζεται με όρους μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη τουκαθώς έγινε ομόφωνα δεκτό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησής του.

Ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση του δικαστηρίου και όπως τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο ηθοποιός αρχικά δεν τον πίστευε και στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα με λυγμούς.

«Του ανακοίνωσα το αποτέλεσμα. Δεν το πίστευε. Του το είπα δυο τρεις φορές. Όταν το συνειδητοποίησε έκλαιγε σαν μικρό παιδί. Δεν μου είπε τίποτα μόνο λυγμούς», σημείωσε ο δικηγόρος.

Ο ηθοποιός θα αποφυλακιστεί με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, αφού διεγνώσθη με ελαφρύ εγκεφαλικό, το οποίο σε συνδυασμό με το υποκείμενο νόσημά του θεωρήθηκε ότι μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή του.

Παρούσα στο δικαστήριο ήταν η σύζυγός του, η οποία κι αυτή μόλις άκουσε ότι ο ηθοποιός αποφυλακίζεται, ξέσπασε σε κλάματα.

Υπενθυμίζεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης δικάζεται από τον περασμένο Μάρτιο για τρεις υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος συναδέλφων του.