Μια γυναίκα στην Κρήτη και για την ακρίβεια στην παραλία της Χρυσής Ακτής στα Χανιά έπεσε «θύμα» των μωβ μεδουσών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο zarpanews.gr, η γυναίκα είχε επισκεφθεί την παραλία με τον σύντροφό της, όταν ενώ βρισκόταν μέσα στη θάλασσα, ένιωσε ένα τσίμπημα στο χέρι της.
«Στη θάλασσα είχε πολύ κύμα και δεν έβλεπες καθαρά τι συμβαίνει κάτω. Έκανα μπάνιο και ένιωσα ένα δυνατό τσίμπημα», αναφέρει, ενώ όπως σημειώνει, στην αρχή δεν έδωσε σημασία και νόμιζε πως το τσίμπημα προήλθε ενδεχομένως από κάποιο ψάρι.

Και δεύτερο τσίμπημα

Στη συνέχεια, η γυναίκα συνέχισε το μπάνιο της στη θάλασσα, όταν ένιωσε και δεύτερο τσίμπημα στο άλλο της χέρι. «Ένιωσα και δεύτερο τσίμπημα, αρκετά δυνατό. Τραβήχτηκα. Στην αρχή δεν είχα σημάδια».

Όπως περιγράφει η γυναίκα, όταν άρχισε να βλέπει σημάδια στα χέρια της, έψαξε στο διαδίκτυο, να δει τι μπορεί να είναι, μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «έψαξα για πλάκα, τσιμπήματα από μέδουσα. Ήταν ακριβώς τα ίδια που είχα».
Αμέσως μετά, όπως αναφέρει πήγε σπίτι της, αλλά όταν είδε ότι τα σημάδια γίνονται εντονότερα, αποφάσισε να επισκεφθεί φαρμακείο για να λάβει φαρμακευτική αγωγή.

Στο φαρμακείο, την καθησύχασαν και της χορήγησαν μια κρέμα, ενώ η ίδια περιγράφει και τα συμπτώματα που έχει.
Όπως λέει, έχει παρουσιάσει ζαλάδα, ταχυπαλμία και έντονη φαγούρα στο σημείο. Παράλληλα, νιώθει και πόνο στο σημείο που βρίσκονται τα σημάδια, αλλά μόνο κατά την αφή.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, οι μωβ μέδουσες έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε παραλίες των Χανίων, λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, οι οποίοι τις μετέφεραν νοτιότερα.