Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο στο Πόρτο Γερμενό, όπου από νωρίς το πρωί επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα. Παράλληλα καλύτερη είναι η εικόνα και στις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και τον Άραξο Αχαΐας,

Οι δυνάμεις που επιχειρούν είναι ενισχυμένες. Συνολικά 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Σ.μη.Ε.Α.), συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης.



Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σε γενική επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής ενώ με εντολή του αρχηγού του Π.Σ, αντιστράτηγου Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρέθηκε στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.



Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό προχώρησε η αστυνομία για τη μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό. Το άτομο εντοπίστηκε κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή του συγκεκριμένου ατόμου βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό.



Ο ύποπτος μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και η Πυροσβεστική, αλλά λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Γερμενό είναι προϊόν εμπρησμού. Κάτοικοι λένε ότι στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχαν κλαδιά που δεν είχαν μαζευτεί και σκουπίδια, ενώ οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην επέκταση της πυρκαγιάς.



Συνεχίζεται η επιχείρηση πυρόσβεσης στην Κορυφή Ηλείας

Με το πρώτο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο άρχισαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή του Πύργου Ηλείας.



Παράλληλα, έχουν ήδη ενισχυθεί οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή και αποτελούνται από 60 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα.



Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.