Για τα μάτια του κόσμου φαίνεται πως στηρίζει την κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Μάνος Δασκαλάκης. Ο 30χρονος πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών, που είχε εμφανιστεί να πνέει μένεα εναντίον της προφυλακισμένης συζύγου του, αφού είχε φτάσει στο σημείο να απειλήσει ακόμα και ότι θα τη σκοτώσει σε περίπτωση που αποδεικνύονταν δολοφονίες και οι θάνατοι των μικρότερων παιδιών του, έκτοτε ποιείται την νήσσαν, ενώ στην κατάθεση που έδωσε προ ημερών (16 Ιουνίου) στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών φαίνεται πως προσπάθησε να υπερασπιστεί την 33χρονη κατηγορούμενη ακόμα και σε λεπτομέρειες.

Από τα αποσπάσματα της 16σέλιδης κατάθεσής του που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» προκύπτει ότι ο Δασκαλάκης εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά τους, ενώ φάνηκε να της προσφέρει άλλοθι στα επεισόδια σπασμών που πάθαινε η Τζωρτζίνα ακόμα και όταν εκείνος δεν βρισκόταν μπροστά.

«Μίλησα με βιντεοκλήση με τη Ρούλα και μου έδειξε την Τζωρτζίνα που έβγαζε αφρούς από το στόμα. Από τότε άρχισαν κάποια επεισόδια και μετά από 4 μέρες η Τζωρτζίνα μπήκε πάλι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (Ιανουάριος 2022). Εκεί έκανε συνολικά 9 επεισόδια. Στο ένα ήμουν κι εγώ μπροστά και μάλιστα ήμουν μαζί της ήδη για 20 λεπτά πριν το πάθει. Σε άλλα δύο επεισόδια ήμουν πάλι στο νοσοκομείο και τα είδα αφού είχαν ξεκινήσει. Τη μία φορά ήμουν στην τουαλέτα του δωματίου όπου νοσηλευόταν και την άλλη στο μπαλκόνι και έκανα τσιγάρο».

Αναφερόμενος στην κεταμίνη που είχε βρεθεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, παρά το γεγονός ότι είχε κληθεί να καταθέσει μόνο για τις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε: «Εγώ δεν ξέρω πώς βρέθηκε αυτή η ουσία στο αίμα της Τζωρτζίνας, ούτε έχω καμία σχέση με αυτό. Η Ρούλα ισχυρίζεται ότι ούτε εκείνη έχει σχέση με την ουσία αυτή, αλλά ότι χορηγήθηκε στο παιδί από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Από όλα αυτά τα 9 χρόνια που είμαι μαζί με τη Ρούλα και από όσα περάσαμε μαζί, δεν θα μπορούσα ποτέ να σκεφτώ ότι η Ρούλα θα έφτανε σε σημείο να κάνει κακό στα παιδιά μας. Πιστεύω ότι αγαπούσε τα παιδιά μας όπως τα αγαπούσα κι εγώ. Βέβαια οι εξελίξεις στην υπόθεση της Τζωρτζίνας ανατρέπουν όλα όσα είχα στο μυαλό μου για τη γυναίκα αυτή» είπε, ενώ στη συνέχεια φάνηκε πως διατηρεί αμφιβολίες: «Όπως δείχνουν τα στοιχεία -μέχρι τώρα τουλάχιστον- η Ρούλα φαίνεται ότι έδωσε την ουσία αυτή και σκότωσε την Τζωρτζίνα. Δεν θέλω προς το παρόν να πάρω κάποια θέση για το τι μπορεί να έγινε με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και αναμένω τα στοιχεία, γιατί μόνο με αυτά θα αποδειχθεί πώς πέθαναν έτσι ξαφνικά και ο θάνατός τους οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια».

Σε άλλο σημείο μίλησε για την παράλληλη σχέση της συζύγου του καθώς και για τις απειλές της ότι σε περίπτωση χωρισμού δεν θα τον άφηνε να ξαναδεί τα παιδιά τους. «Περίπου δύο εβδομάδες πριν από αυτό που έπαθε η Ίριδα, εγώ είχα καταλάβει ότι η Ρούλα είχε κάτι με κάποιον άλλον. Έτσι αποφάσισα να μιλήσω στη Ρούλα και να της πω ότι έχω καταλάβει τι γίνεται. Πράγματι, της είπα ότι ήξερα γι’ αυτόν τον Γιάννη και τελικά εκείνη παραδέχτηκε ότι είχε κάνει παράλληλη σχέση μαζί του για κάποιο χρονικό διάστημα» κατέθεσε ο 30χρονος και πρόσθεσε: «Μετά από αυτό εγώ της είπα ότι θα χωρίσουμε γιατί αυτό που έχει κάνει δεν μπορούσα να το συγχωρήσω. Η Ρούλα μου έλεγε πως δεν έπρεπε να χωρίσουμε, αλλά εγώ είχα πάρει ήδη την απόφασή μου. Εκείνη άρχισε να με απειλεί πως αν χωρίζαμε, δεν θα έβλεπα ποτέ ξανά τα παιδιά μας και θα διεκδικούσε ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχαμε, δηλαδή ένα αμάξι και δύο μηχανάκια».

Ο 30χρονος φρόντισε ακόμη να διασκευάσει τις εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί μετά τη μαρτυρία φίλης του ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μες στα νεύρα της είχε πετάξει την Ίριδα στο κρεβάτι, λέγοντας πως «άφησε την Ίριδα στο κρεβάτι μας γρήγορα, αλλά χωρίς να κάνει κάποια απότομη ή επικίνδυνη κίνηση για το μωρό».

Δεν είδα κανένα σημάδι ή γρατζουνιά στα παιδιά

Εντύπωση προκαλεί ο ισχυρισμός του Μάνου Δασκαλάκη ότι ουδέποτε είδε σημάδια στα πρόσωπα της Μαλένας και της Ίριδας και μάλιστα, για να ενισχύσει την άποψή του, κατέθεσε πως ούτε η θεία του είχε διακρίνει κάτι όταν είδε τη Μαλένα στο ψυγείο του νοσοκομείου! «Το πρόσωπό της εγώ το θυμάμαι καθαρό, ακόμα και μετά την ανάνηψη, που μας άφησαν να μπούμε στο δωμάτιο για να τη δούμε, εγώ δεν παρατήρησα κανένα σημάδι. Θέλω να σας πω ότι το πρόσωπο της Μαλένας το είδε και η θεία μου, όσο ήταν ακόμα στο ψυγείο του Νοσοκομείου Παίδων. Η θεία μου μου είπε ότι δεν είχε κανένα απολύτως σημάδι ή γρατζουνιά στο πρόσωπό της και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 30χρονος πατέρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σημάδια δεν υπήρχαν ούτε στο πρόσωπο της Ίριδας: «Δεν είδα καθόλου σημάδια ή κάποιο τραύμα στο πρόσωπο ή στο σώμα της Ίριδας. Το μόνο πράγμα που είχε εκείνο το διάστημα ήταν μία κοκκινίλα στην περιοχή γύρω από το στόμα της. Αυτό το είχε βγάλει πριν μέρες, πιθανότατα από την πιπίλα, και είχαμε πάρει μάλιστα και μία αλοιφή για να φύγει».

Αντίφαση στα λεγόμενά του διαπιστώθηκε στο σημείο που κατά την ημέρα θανάτου της Ίριδας ισχυρίστηκε πως βρισκόταν μαζί με τη μητέρα και τον πατριό του σε γκαρσονιέρα που επρόκειτο να νοικιάσει, καθώς η ίδια η μητέρα του μόλις έφτασε στο Καραμανδάνειο, όπου είχε διακομιστεί νεκρό το βρέφος, είπε στη νύφη της ότι φεύγοντας βιαστικά είχε ξεχάσει ανοιχτό το φούρνο στο σπίτι της. Ο ίδιος σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του είχε πει ότι εκείνο το πρωινό βρισκόταν στο σπίτι του πατέρα του.

«Εγώ βρήκα το πανάκι»

Ο 30χρονος διευκρίνισε ακόμα ότι το πανάκι της Ίριδας το είχε βρει ο εκείνος (και όχι η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως ισχυριζόταν εκείνη), με το σκηνικό του θανάτου του βρέφους να γίνεται όλο και πιο περίπλοκο μετά την αποκάλυψη ότι το μωρό είχε αλλάξει τελείως θέση μέσα στην κούνια του. «Η Ρούλα έσκυψε μπροστά από την κούνια της Ίριδας και έκλαιγε. Εγώ τότε είδα μέσα στην κούνια ένα πανάκι. Το πανάκι ήταν ανάμεσα στο στρώμα και τα κάγκελα, στα πλαϊνά της κούνιας, από την εξωτερική πλευρά, όχι από την πλευρά του τοίχου. Όταν το έπιασα το πανάκι κατάλαβα ότι ήταν βρεγμένο και είχε επίσης κάτι καφέ κηλίδες. Δεν κατάλαβα τι ήταν αυτές οι κηλίδες, αλλά πάντως σίγουρα δεν μου φάνηκε για αίμα. Όταν σας λέω ότι ήταν βρεγμένο, δεν εννοώ από νερό αλλά από κάτι άλλο, ίσως από σάλια, ήταν κάπως πιο κολλώδες από το νερό, γι’ αυτό σας λέω ότι μπορεί να ήταν από σάλια. Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν το σεντόνι στο στρώμα της κούνιας και το κορμάκι που μας έδωσαν από το νοσοκομείο το οποίο φορούσε η Ίριδα ήταν πεντακάθαρα. Δεν είχαν κανένα ίχνος κηλίδας ή οτιδήποτε άλλο».

Η Πισπιρίγκου κήρυξε τον πόλεμο στον Λέων

Νέα δριμύτατη επίθεση κατά του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων εξαπέλυσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος είπε ότι ο σχολιασμός του ιατροδικαστή γύρω από την υπόθεση έχει εξελιχθεί σε ένα είδος βεντέτας.

«Η προσέγγιση του συγκεκριμένου ιατροδικαστή δείχνει και τη διάθεσή του. Έχει αναγάγει το σχολιασμό του σε ένα είδος βεντέτας» είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής «περιφέρεται στα κανάλια χωρίς να έχει κανένα λόγο στην υπόθεση». Αναφορικά με το υπόμνημα που αναμένεται να καταθέσει αύριο και το οποίο θα περιέχει τις έγγραφες εξηγήσεις της 33χρονης κατηγορούμενης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε στο Mega: «Υπάρχει μία τεχνική έκθεση που βρίσκεται υπό σύνταξη και αναμένεται να είναι έτοιμη έως την ημερομηνία κατάθεσης του σημειώματος. Στην περίπτωση αυτή θα επισυναφθεί στο σημείωμά μας και θα αποτελεί την επιστημονική ανάλυση του πορίσματος που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ενδέχεται να ζητήσουν ολιγοήμερη παράταση για την κατάθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 7 Ιουλίου 2022