Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
NORD STREAM
Ελλάδα

Παγώνη: Γίνεται πανικός στα νοσοκομεία - Αύξηση πάνω από 40% στις εισαγωγές με κοροναϊό

«Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζει κάποιος πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι»

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο δείκτης των νοσηλειών με κοροναϊό στα νοσοκομεία της χώρας, δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον Σκάι τόνισε πως η αύξηση στις εισαγωγές ξεπερνά το 40%, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται απλές κλίνες για περιστατικά covid σε όλα τα νοσοκομεία. «Γίνεται ένας πανικός», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών.

Οι ασθενείς που καταφθάνουν στα νοσοκομεία όπως είπε η κα. Παγώνη, είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα λόγω επιπλοκών που του προκάλεσαν οι μεταλλάξεις Όμικρον ΒΑ4/5, τις οποίες ωστόσο χαρακτήρισε λιγότερο επικίνδυνες και πιο μεταδοτικές.
Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είναι στη βαλίτσα μας ενόψει των διακοπών και να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό σε εσωτερικούς, αλλά και εσωτερικούς χώρους. «Πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ωραίες διακοπές. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζει κάποιος πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι», σχολίασε.

Εκτίμησε ότι τον Αύγουστο ο ιός θα παρουσιάσει εξάρσεις και υφέσεις ωστόσο συμπλήρωσε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός.