Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 μίλησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου και τοποθετήθηκε επί του χθεσινού αιματηρού επεισοδίου με τους πυροβολισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 23χρονου.

«Το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με το πανεπιστήμιο, είναι καθαρά ξεκαθάρισμα λογαριασμών», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρύτανης.

Σημείωσε πως «υπήρξε άμεση αντίδραση των αστυνομικών Αρχών».

Περιγράφοντας το περιστατικό, είπε ότι, «ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να σπάσει την πύλη του ΑΠΘ. Οι σεκιούριτι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Από την πόρτα που οδηγεί στο ΑΧΕΠΑ έπεσαν οι πυροβολισμοί. Από την Αγίου Δημητρίου επιχείρησαν οι αστυνομικοί και δύο άνθρωποι μετέφεραν τον τραυματία στο Γεννηματά».

Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «νομίζω ότι είναι μια καθαρή εγκληματική ενέργεια που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε πόλη, έτυχε να συμβεί εκεί».

Αναφορικά, τέλος, με την παρουσία της Αστυνομίας, είπε ότι, «μόλις πήγε να γίνει κάτι, παρενέβη η σεκιούριτι.'Οπου χρήζει, η σεκιούριτι κάνει τη δουλειά της».

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας 23χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος.