Με λεπτομέρειεα εξετάζουν οι Αρχές όλα τα ευρήματα από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο που στεγάζεται το Real Group στο Μαρούσι, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Η φωτιά προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Μάλιστα, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια του ραδιοφώνου που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου, από την πλευρά της Κηφισίας, μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Ο μηχανισμός αποτελείται από γκαζάκια, τα οποία ήταν δεμένα μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ισόγειο του κτιρίου είναι κενό, στον πρώτο όροφο στεγάζεται η Realnews, στον δεύτερο ο Realfm, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας.

Η ασφάλεια έχει περισυλλέξει 4 γκαζάκια από την είσοδο των εγκαταστάσεων και αυτήν την ώρα κλιμάκιο της κρατικής ασφάλειας παίρνει καταθέσεις, ενώ επισταμένα ενημερώνεται και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι πρώτες πληροφορίες του real.gr λένε ότι κατά πάσα πιθανότητα οι άγνωστοι τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό με αφορμή, την απεργία πείνας του αναρχικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ωστόσο, όλες τους τις κινήσεις τις έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο έχει ήδη παραδοθεί στους αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας.

Στην είσοδο του κτιρίου, βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, κάτι που δείχνει πως πρόκειται για εμπρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνονται δύο άτομα που έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, καθώς φορούν κουκούλες, να αφήνουν τα γκαζάκια στο κτίριο.
1
2
3
4
5
6
7
8

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα που να τους βοήθησε και να περίμενε τους δράστες σε κάποια απόσταση από το σημείο.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να καταλήξουν στο δρομολόγιο των δραστών και το όχημα που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν και να διαφύγουν από το κτίριο.
5644015
5644030
5644037
5644047

Κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, που έσπευσε στο σημείο, μάζεψε τα υπολείμματα του μηχανισμού, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με τον real.gr, υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη υπήρξε ξαφνικά σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος. Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο εκδηλώθηκε η φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm 97,8 στο Μαρούσι. Δύο περιστατικά, που δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν τυχαία, όπως αναφέρει το real.gr.