Σοκ έχει προκαλέσει στην Θεσσαλονίκη το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή Νικόπολη, με ένα αυτοκίνητο να συγκρούεται με έτερο όχημα και στη συνέχεια παρέσυρε τρία ανήλικα παιδιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το γεγονός έλαβε χώρα λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, στη συμβολή των οδών Παλαιολόγου με Λέσβου. Η μία οδηγός του αυτοκινήτου που φαίνεται ότι είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο, συγκρούστηκε πλαγιομετοπικα με ένα άλλο όχημα που οδηγούσε μια μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά στα πίσω καθίσματα.






Το πρώτο αυτοκίνητο παρέσυρε στη συνέχεια τρία ανήλικα παιδιά, ηλικίας 13 και 14, που εκείνη την ώρα περπατούσαν στο πεζοδρόμιο, γκρέμισε μια περίφραξη οικοπέδου και κατέληξε στον χώρο πρασίνου. Από την παρασυρση τραυματίστηκαν τα τρία παιδιά και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου ιστοτόπου, οι δύο 13χρονοι είναι καλά στην υγεία τους και φέρουν μόνο εκδορές ενώ ο 14χρονος φίλος τους υπέστη κάταγμα στο πόδι.

Σύμφωνα με τις αναφορές κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής, στην εν λόγω διασταύρωση τα τροχαία είναι συχνό φαινόμενο και μόλις είδαν τον τραυματισμό των παιδιών σοκαρίστηκαν και έτρεξαν να βοηθήσουν.

«Το παιδί φώναζε για βοήθεια»

«Άκουσα το παιδί να φωνάζει και πετάχτηκα στο μπαλκόνι. Το παιδί ούρλιαζε και εκληπαρούσε για βοήθεια. Πετάχτηκαμε όλοι έξω και η εικόνα ήταν σοκαριστική. Ο ανήλικος ήταν κάτω στο πάτωμα και είχε χτυπήσει στο πόδι του. Από το χτύπημα τα παιδιά πετάχτηκαν μέσα στο χωράφι. Συνολικά ήταν τρία παιδιά στην παρέα και οι δύο φίλοι του προσπαθούσαν να βρουν τα παπούτσια και τα κινητά τους, καθώς ήταν λίγο πιο καλά στην υγεία τους. Είναι σοκαριστικό γιατί γίνονται συνέχεια τροχαία εδώ», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Όπως είπε η οδηγός του δεύτερου οχήματος που φέρεται ότι παραβίασε το στοπ και στη συνέχεια το δεύτερο όχημα να παρέσυρε τα παιδιά, «ερχόμουν από τον δρόμο, πέρασα το στοπ και το μαύρο μερσεντες πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτατα. Με χτύπησε, έφυγε μέσα στα χωράφια και χτύπησε τρία παιδάκια που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο. Στο αυτοκίνητο είχα τα δύο ανήλικα παιδιά μου. Εγώ σταμάτησα στο στοπ αλλά βγήκα πιο μπροστά γιατί ήθελα να ελέγξω το δρόμο. Όταν έλεγξα και τις δύο μεριές δεν είδα ποτέ να έρχεται κάποιο αυτοκίνητο», περιέγραψε η μία οδηγός του αυτοκινήτου, με τη γυναίκα που παρέσυρε τα τρία ανήλικα παιδιά να αρνείται να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους.






Οι αναφορές φίλων των παιδιών

Σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο, η παρέα των συνομηλίκων φίλων των παιδιών μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό έτρεξε αμέσως για να δει σε τι κατάσταση είναι οι φίλοι τους. Όπως είπαν, τα παιδιά είχαν βγει βόλτα και περπατούσαν στο πεζοδρόμιο, όπως συνήθιζαν να κάνουν καθημερινά. «Το αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους και τους χτύπησε. Τον έναν τον έσυρε από κάτω αλλά έπαθε μόνο γρατσουνιές και ο άλλος φίλος μας έσπασε τον αστράγαλό του. Σε αυτήν την διασταύρωση συνέχεια συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα καθώς δεν έχει φανάρι και δεν προσέχουν το στοπ. Τα παιδιά που μιλήσαμε μας είπαν ότι όταν τράκαρε το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε και έπεσε επάνω τους. Ήταν σοκαρισμένοι, ειδικά το παιδί που έσπασε το πόδι του», ανέφεραν οι φίλοι των παιδιών.