Η αεροδιακομιδή στην Αθήνα της σορού του Έλληνα μεταφραστή Θεόδωρου Βλάχου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του αεροσκάφους στη Σάμο, έγινε με ελικόπτερο που ναύλωσε η εταιρεία, στην οποία εργαζόταν, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο απόστρατος πιλότος έχασε τη ζωή του στη Σάμο, κατά την κατάσβεση φωτιάς.

Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε, επιχείρησε υδροληψία, αλλά έπνεαν ισχυροί άνεμοι και ο κυματισμός ήταν μεγάλος, με συνέπεια το ελικόπτερο να τουμπάρει και οι τέσσερις επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Μάλιστα, δύο επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους, ενώ δύο διεσώθησαν.

Ο Έλληνας απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού είχε βρεθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν κοντά στον θάνατο, όπως λένε δικοί του άνθρωποι στο iefimerida.gr και τελικά, όταν συμπλήρωσε τα απαιτούμενα χρόνια, προτίμησε να συνταξιοδοτηθεί. Μία φορά, μάλιστα, είχε καταφέρει να προσγειώσει ο ίδιος ελικόπτερο με σοβαρή βλάβη.

Τα τελευταία καλοκαίρια εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία με ναυλωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα και είχε τον ρόλο του συντονιστή, προκειμένου να στηρίξει την οικογένειά του, αλλά αυτή τη φορά δεν στάθηκε τυχερός.


Θα έπαιρνε άδεια ο 49χρονος

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 49χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, θα έπαιρνε άδεια από τις 31 Ιουλίου για να ξεκινήσει τις καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά του.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12:00 στο νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.