Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή της Καβάλας, καθώς έπεσε ουκρανικό αεροσκάφος Αντόνοφ στο Παλαιοχώρι.

Επρόκειτο για στρατιωτικό αεροσκάφος, που εκτελούσε δρομολόγιο από Σερβία προς Ιορδανία, μεταφέροντας πολεμικό υλικό, γι’ αυτό και ακούγονται πολλαπλές εκρήξεις

Το τελευταίο στίγμα δόθηκε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας,  ενώ το τεράστιο αεροσκάφος, ρωσικής κατασκευής, έπεσε στην πλαγιά μεταξύ Παλαιοχωρίου και Αντιφιλίππων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχασε τον τέταρτο κινητήρα στον αέρα και έπιασε φωτιά. Αν και ειδοποίησε, δεν πρόλαβε την αναγκαστική προσγείωση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος με 3 ή περισσότερα άτομα πλήρωμα κατέπεσε σε χωράφι, ενώ είναι cargo- εμπορικό, πράγμα που σημαίνει ότι επέβαινε μόνο το πλήρωμα. Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι ο κινητήρας του αεροσκάφους έπιασε φωτιά στον αέρα, ενώ λένε ότι ακούγονται εκρήξεις.

Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης καλεί τους κατοίκους να απομακρυνθούν, προειδοποιώντας για συνεχείς εκρήξεις.



Δείτε τη στιγμή της πτώσης:



Δείτε και άλλο βίντεο 



Για θαύμα μιλούν κάτοικοι και αρχές που δεν θρηνήσαμε θύματα, καθώς το αεροσκάφος δεν έπεσε σε κατοικημένη περιοχή.

Η πορεία του αεροσκάφους

Στην ιστοσελίδα Flight Aware, η οποία δείχνει σε πραγματικό χρόνο την πορεία των αεροσκαφών, φαίνεται η πορεία του Αντόνοφ 12.





Πυκνοί καπνοί στην περιοχή

Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή ενώ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ακούστηκαν εκρήξεις και υπήρξε γενική διακοπή ρεύματος στους γύρω οικισμούς, αφού το αεροσκάφος έκοψε καλώδια ρεύματος κατά την πτώση του.

Στο σημείο έσπευσαν πέντε ασθενοφόρα, ενώ σε ετοιμότητα βρέθηκαν τα νοσοκομεία Καβάλας και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Σε ετοιμότητα στρατιωτικές μονάδες της Καβάλας για να συνεισφέρουν στις έρευνες 

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί στρατιωτικές μονάδες της περιοχής της Καβάλας, μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος είναι και βουλευτής του νομού, προς το ΓΕΕΘΑ, ώστε να επέμβουν άμεσα στις έρευνες, αν και όταν τους ζητηθεί κάτι τέτοιο από τις αρμόδιες αρχές που έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συντριμμιών του μεταφορικού αεροσκάφους Αντόνωφ που κατέπεσε στην ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου όρους.

Συμφώνως με τις ως τώρα πληροφορίες που μεταδίδει ο Λεωνίδας Μπλαβέρης, το αεροσκάφος είχε ζητήσει να προσγειωθεί εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Καβάλας, καθώς είχε αναφέρει σοβαρό πρόβλημα με έναν κινητήρα του. Η άδεια είχε δοθεί και αυτό κατευθύνθηκε άμεσα προς το αεροδρόμιο της Καβάλας για άμεση προσγείωση ανάγκης. Κατά την πτήση του σε αυτό το σκέλος της πτήσεως το αεροσκάφος Αντόνωφ κατέπεσε στο έδαφος και συνετρίβη.

Ως αυτή την ώρα είναι άγνωστος ο αριθμός των επιβαινόντων σε αυτό ή του είδους του φορτίου του.

Το ΓΕΕΘΑ έχει θέσει σε ετοιμότητα μονάδες τις περιοχής ώστε αν τους ζητηθεί να συνεισφέρουν άμεσα τόσο σε προσωπικό, όσο και σε μέσα (ή και στα δύο) στις έρευνες τουλάχιστον στη διάρκεια της νύχτας.