Ονειρεμένα νησιά που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και φυσικά αξέχαστες αναμνήσεις! Στη φετινή λίστα των καλύτερων νησιών της Ευρώπης, περιλαμβάνονται και επτά τα οποία βρίσκονται και στη λίστα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου.

Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της έρευνας World's Best Awards, το αμερικανικό περιοδικό Travel + Leisure ζητά από τους αναγνώστες του να αξιολογήσουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες σε όλο τον κόσμο - να μοιραστούν τη γνώμη τους για κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα.

Οι αναγνώστες βαθμολόγησαν τα νησιά βάσει των δραστηριοτήτων, του φαγητού, της φυσικής ομορφιάς και της φιλοξενίας που προσφέρουν.
Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η χώρα μας που με συνολικά επτά νησιά τη λίστα, αναδεικνύεται για μία ακόμη χρονιά στην κορυφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών.

Μεταξύ των ελληνικών νησιών η Μήλος (δεύτερη θέση), η Πάρος (τρίτη θέση) και η Κρήτη (έβδομη θέση). Στην κατάταξη, η Σαντορίνη ήρθε 13η και στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Ρόδος και η Μύκονος.
Τα συγκεκριμένα τρία εμφανίζονται και στη λίστα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου, χάρη στις εντυπωσιακές παραλίες, τα φρέσκα θαλασσινά και τα αρχαιολογικά μνημεία τους.

Στα δυτικά, η Κορσική της Γαλλίας απέσπασε διθυράμβους για τις θαλάσσιες δραστηριότητες, ενώ το ιταλικό νησί της Σικελίας αμέτρητα θετικά σχόλια για την πολύπλευρη ιστορία του.

Ωστόσο, κανένα νησί δεν εντυπωσίασε όσο η Ίσκια της Ιταλίας, που στέφθηκε κυρίαρχος μεταξύ των νησιών όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου.

Η λίστα με τα 20 Καλύτερα Νησιά της Ευρώπης:

1. Ίσκια, Ιταλία
italy

2. Μήλος, Ελλάδα

3. Πάρος, Ελλάδα

4. Αζόρες, Πορτογαλία

5. Ίμπιζα, Ισπανία

6. Μαδέρα, Πορτογαλία

7. Κρήτη, Ελλάδα

8. Κορσική, Γαλλία

9. Χβαρ και νησιά της Δαλματίας, Κροατία

10. Κέρκυρα και νησιά του Ιονίου, Ελλάδα

11. Σικελία, Ιταλία

12. Κύπρος

13. Σαντορίνη, Ελλάδα

14. Μαγιόρκα, Ισπανία

15. Σαρδηνία, Ιταλία

16. Κάπρι, Ιταλία

17. Σκάι και Εβρίδες, Σκωτία

18. Μάλτα

19. Ρόδος και Δωδεκάνησα, Ελλάδα

20. Μύκονος, Ελλάδα.