Αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής στα οκτώ μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους Antonov, σύμφωνα με τα protothema.gr.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε καλλιεργήσιμη έκταση έξω από την Καβάλα, το περασμένο Σάββατο και συγκεκριμένα στον δρόμο που συνδέει τους Αντιφιλίππους με το Παλαιοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, την όλη διαδικασία έχει αναλάβει ο ιατροδικαστής Θράκης Νικόλαος Κιφνίδης, ο οποίος εργάζεται νυχθημερόν, προκειμένου να συλλεχθούν από τις σορούς όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τελική του έκθεση.

Ακόμα, οι ουκρανικές Αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της ταυτότητας τους, καθώς και τις ηλικίες τόσο του πιλότου όσο και του υπόλοιπου πληρώματος του αεροσκάφους, ωστόσο το προξενείο της χώρας στη Θεσσαλονίκη έχει την πλήρη λίστα.

Με τα στοιχεία αυτά, μέλη του προξενείου βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής από την πρώτη κιόλας στιγμή, με σκοπό να βοηθήσουν στις έρευνες.

Το ουκρανικό προξενείο έχει αναλάβει από τώρα και την επιστροφή των σορών στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, μόλις δοθεί το πράσινο φως από την ιατροδικαστική υπηρεσία Κομοτηνής και τις ελληνικές Αρχές.

Για τον λόγο αυτό, έχει επικοινωνήσει με συγκεκριμένο γραφείο τελετών, με το οποίο συνεργάζεται, ώστε να αναλάβει την μεταφορά τους στην Ουκρανία και στις οικογένειες τους.