Στη μάχη της πυρκαγιάς στην Πεντέλη ρίχτηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, με διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου, Κωνσταντίνου Σκούμα, τέθηκε σε επιφυλακή το προσωπικό των αρμοδίων διευθύνσεων της ΓΑΔΑ για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση κάθε ζητήματος σχετικού με τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των κάτοικων των πυρόπληκτων περιοχών και των περιουσιών τους, ενώ σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας, εκείνο των λοιπών υπηρεσιών της Αττικής και όμορων διευθύνσεων με σκοπό την, σε συντρέχουσα περίπτωση, έγκαιρη και κατά το έπακρο δραστηριοποίησή του.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί συνδράμουν στην πυρκαγιά στην Πεντέλη

Στην #πυρκαγιά στην #Πεντέλη, έχουν διατεθεί και συνδράμουν στο έργο του Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας περισσότεροι από 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της #ΓΑΔΑ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα διατεθούν επιπρόσθετα 29 περιπολίες ασφαλείας με 82 αστυνομικούς για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και την προστασία των περιουσιών στην περιοχές που πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση κατοίκων.

Δημοσιεύτηκε από Ελληνική Αστυνομία στις Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απεγκλώβισαν τουλάχιστον 16 άτομα από την περιοχή της Ανθούσας και του Ντραφίου, όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργος Γεραφέντης.

Συγκεκριμένα, στο Ντράφι, στην συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Καβάφη πληρώματα της Άμεσης Δράσης από δυο περιπολικά απεγκλώβισαν τουλάχιστον 15 ηλικιωμένους, με τα δύο οχήματα της αστυνομίας να περνούν κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες.

Στην περιοχή της Ανθούσας ένας ιερέας είχε εγκλωβιστεί στην οδό Θήρας με 15 σκυλιά. Χρειάστηκε η επέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ για να τον απεγκλωβίσουν αλλά και μιας φιλοζωικής που απομάκρυναν τα ζώα και τα μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.

Ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που οι αστυνομικές δυνάμεις βοήθησαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή 282 αστυνομικοί της Ασφάλειας και της ΓΑΔΑ που περιπολούν ώστε να μην υπάρχουν λεηλασίες στις κατοικίες που έχουν εγκαταλειφθεί.