Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στην πυρκαγιά της Πεντέλης, που καίει από το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση είναι δύσκολη καθώς οι εστίες είναι πολλές και σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ οι άνεμοι παραμένουν αρκετά ισχυροί.

Το πύρινο μέτωπο με τη βοήθεια του αέρα, που δεν έχει κοπάσει, κινείται απειλητικά προς την Ανθούσα. Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στη Παλαιά Πεντέλη και στην Καλλιθέα Πεντέλης, όπου φαίνεται να υπάρχουν ζημιές σε σπίτια. Στον ευρύτερο ορεινό όγκο όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά έχουν αναπτυχθεί 420 πυροσβέστες, με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα. Στο πεδίο επιχειρούν μαζί μας και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Με το πρώτο φως της ημέρας στην μάχη θα μπουν και τα εναέρια μέσα ώστε να κάνουν ρίψεις νερού από αέρος ενώ στην επιχείρηση της κατάσβεσης συμμετέχουν και οι ΕΜΟΔΕ (δασοκομάντος). Επιπλέον αναμένεται ενίσχυση από δασοκομάντος της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Παράλληλα οι πυροσβέστες παλεύουν να «προστατεύσουν» το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στο περιβάλλοντα χώρο. Στο σημείο είναι ισχυρές δυνάμεις που κάνουν τεράστια προσπάθεια να την περιορίσουν, αλλά το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο έχει εκκενωθεί εδώ και ώρα κι έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των 36 παιδιών από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Είκοσι ένα παιδιά μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και 15 έλαβαν εξιτήριο.

Σημειώνεται ότι μέσω του 112 έχουν εκδοθεί 6 μηνύματα. Συγκεκριμένα, στις 18:20 για ενημέρωση των κατοίκων στις περιοχές, Πεντέλη Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης Διώνη και Καλλιτεχνούπολη για το γεγονός ότι υπάρχει σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή. Και για προληπτικούς λόγους στις 18:45 για εκκένωση του οικισμού Ντράφι, στις 19:50 για εκκένωση της Ανθούσας και στις 20.10 για εκκένωση των περιοχών Διώνη και Δασαμάρι. Στις 2 τα ξημερώματα ζητήθηκε από τους κατοίκους της Πεντέλης και πέριξ του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου να εκκενώσουν προς Βριλήσσια. Λίγα λεπτά πριν από τις 3 τα ξημερώματα ζητήθηκε από όλους όσοι βρίσκονται στις ανατολικές περιοχές του Γέρακα να εκκενώσουν προς Αγία Παρασκευή.

Δείτε το βίντεοΠληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα στον λόφο Παλλήνης

Έκκληση απηύθυνε μέσω του MEGA η δημοσιογράφος Χριστίνα Ματθαίου για άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στο λόφο Παλλήνης.
Όπως τόνισε η ίδια, δύο σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες και υπάρχουν τέσσερα άτομα που έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία πυροσβεστικά οχήματα μεταβαίνουν εσπευσμένα στο σημείο.

Νωρίτερα η κα Ματθαίου είχε αναφέρει πως υπήρχαν κάτοικοι που δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους.

«Η φωτιά μάς έχει περικυκλώσει. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Φεύγουμε τώρα όλοι με τα αυτοκίνητά μας και εκκενώνουμε την περιοχή», ανέφερε σχετικά.

Εκλιπαρούν για ένα πυροσβεστικό όχημα

Στο MEGA μίλησε κάτοικος της περιοχής, η οποία με τη σειρά της απηύθυνε έκκληση να σπεύσει στην περιοχή πυροσβεστικό όχημα.

«Οι αναθυμιάσεις είναι τρομερές, δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Έχουν βάλει βρεγμένες πετσέτες μέσα στο σπίτι, έχουν κλείσει τα πάντα. Δεν μας νοιάζει να καεί το σπίτι πλέον, είναι οι άνθρωποι που μετράνε», είπε η κα Μπόνα, με την απελπισία να της τσακίζει τη φωνή.

Δείτε το βίντεο