Ο εθελοντής πυροσβέστης κάτοικος Ανθούσας, Νίκος Μιγλάκης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 για τη μάχη με τις φλόγες στην Πεντέλη. Μεταξύ άλλων είπε στην εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο ότι «η εξέλιξη της πυρκαγιάς ήταν δυστυχώς  η αναμενόμενη ύστερα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες, μετά από αυτούς τους ισχυρούς ανέμους που είχαμε. Έχουν γίνει ζημιές αρκετές όχι όμως τόσες όσες περίμενα εγώ. Αυτό που είδα εδώ ήταν πρωτόγνωρο».

Στη συνέχεια, ο κ. Μιγλάκης τόνισε: «Εχθές σε αυτό τον πραγματικά άνισο αγώνα είδα μεγάλη κινητοποίηση. Είδα κινητοποίηση από τον Πυροσβεστικό Σώμα, είδα κινητοποίηση από τους εθελοντές, από το δήμο, από ανθρώπους οι οποίοι δεν μένανε καν εδώ ήρθανε να προσφέρουν νερό, να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Είχαμε πολλούς ανθρώπους χθες το βράδυ στην Ανθούσα οι οποίοι βοήθησαν προκειμένου να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα». 

«Δυνατό μάθημα»

Ερωτηθείς αν σε αυτά τα 16 χρόνια που ενεργοποιείται στην Ανθούσα έχει δει πράγματα να αλλάζουν, απάντησε: «Οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ το θέμα είναι ότι εμείς λόγω των διαφόρων καταστάσεων που πέρασε η πατρίδα μας τα τελευταία  χρόνια ίσως δεν πρόλαβε να καταλάβει τι ακριβώς θα έπρεπε να είχε εφαρμόσει προκειμένου να είμαστε πιο προετοιμασμένοι. Χθες πήραμε ένα πολύ δυνατό μάθημα ελπίζω από αυτό το μάθημα να αξιολογήσουμε τι πρέπει να εφαρμόσουμε πιο εντατικά και άμεσα. Φωνάζουμε εδώ και καιρό ότι πρέπει να καθαριστούν τα οικόπεδα των ιδιοκτητών. Δεν εφαρμόζεται ο νόμος και όταν αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε το νόμο πρέπει να τον εφαρμόσουμε από τώρα για τον επόμενο Μάιο και όχι τον Απρίλιο για τον Μάιο. Η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει 1η Μαΐου και τελειώνει τον Οκτώβρη, για μένα πρέπει να γίνει επέκταση αυτής της συγκεκριμένης περιόδου γιατί ποιος μας λεει ότι τον Οκτώβριο δεν θα έχουμε τέτοιες θερμοκρασίες και τέτοιους ανέμους. Από τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε για του χρόνου. Να βρούμε τους ανθρώπους που έχουν τα οικόπεδα, να τους υποχρεώσουμε να καθαρίσουν  και να καθαρίζουν κάθε χρόνο, και αν δεν καθαρίζουν να μπαίνουν τα πρόστιμα και μετά να αναλαμβάνει ο δήμος».