Tις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Πεντέλης, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη και κατέκαψε τα πάντα στο διάβα της. 

Λίγα 24ωρα μετά την καταστροφική φωτιά οι εικόνες στις περιοχές της Πεντέλης, το Ντράφι, την Ανθούσα και την Παλλήνη, είναι αναριχιαστικές και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής. 
5647978

5648021
5647980
5648022
5648019


Οικόπεδα βόμβες - Ξερά χόρτα και μπάζα σε σακούλες 

Το MEGA έκανε αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπου κινδύνεψαν σπίτια, ζώα και περιουσίες.

Παρ’ όλο που η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε τα πάντα στο διάβα της, το MEGA αποκάλυψε πως τα περισσότερα χωράφια δεν είχαν καθαριστεί και ήταν γεμάτα με ξερά χόρτα και μπάζα. Ξερά χόρτα μαζεμένα σε σακούλες, γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς υπάρχει τεράστιος κίνδυνος εκδήλωσης νέας φωτιάς ή αναζωπύρωσης.

Τα οικόπεδα – βόμβες, όπως χαρακτηρίζονται, τυγχάνουν της πλήρους αδιαφορίας από μεριάς Πολιτείας, καθώς κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να τα περισυλλέξει ή να καθαρίσει τα εν λόγω οικόπεδα. Οι κάτοικοι σε συνδυασμό με τις Αρχές που είναι υπεύθυνες για τον καθαρισμό, οφείλουν να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες, καθώς οι σφοδροί άνεμοι σε συνδυυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να εντείνουν το πρόβλημα.

Εντύπωση ωστόσο προκαλούν οι εικόνες πλησίον της Λεωφόρου Μαραθώνος, όπου η φωτιά έχει κάψει ολοσχερώς σπίτια και χωράφια, αλλά ανέπαφο παρέμεινε ένα μαντρί γεμάτο με ζώα και το οποίο διασώθηκε.

Η εικόνα αποτελεί μία θετική νότα μπροστά στην μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στην περιοχή.