Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα τις τελευταίες ημέρες. Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση με την φωτιά που ξέσπασε στο δάσος Δαδιάς-Λευκίμης και ξεκίνησε από την περιοχή μεταξύ των χωριών Λύρα και Λαγυνά Σουφλίου, στον Έβρο.

Παρά την άμεση κινητοποίηση, οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και κατευθύνονται προς την περιοχή του χωριού Λευκίμη καίγοντας το δάσος του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, το οποίο περιέχει μοναδική βιοποικιλότητα και προστατεύεται από τη συνθήκη Natura, κάτι που σημαίνει ότι αν οι φλόγες επεκταθούν στον πυρήνα του θα είναι τεράστια η οικολογική καταστροφή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το μέτωπο ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο, ενώ το δύσβατο της περιοχής προκαλεί προβλήματα στα οχήματα των πυροσβεστικών δυνάμεων που σπεύδουν συνεχώς από διάφορα σημεία του νομού.



Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή στη φωτιά στον Έβρο, στο φράγμα Λύρας, και το απόγευμα της Πέμπτης (21.7.2022) επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στο πυροσβεστικό έργο συνδράμουν και μηχανήματα έργου του στρατού και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.