Το προσφάτως ανακαινισμένο και σημαντικά αναβαθμισμένο αεροδρόμιο της Μυκόνου αποτελεί πλέον συνώνυμο της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Η σχεδιαστική προσέγγιση του αεροδρομίου, με τους αιγαιοπελαγίτικους περιστερώνες, «παντρεύει» την παράδοση της Μυκόνου με τη μοντέρνα-σύγχρονη πλευρά της.

3
Όπως είχε αναφερθεί από εκπροσώπους του αεροδρομίου κατά τη διάρκεια κατασκευής του, στόχος ήταν να δοθεί ένας ενιαίος χαρακτήρας στις όψεις του κτιρίου, ο οποίος θα έχει αναφορά στις ιδιαίτερες μορφολογικές αρχές της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής, αλλά ταυτόχρονα θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ενός μοντέρνου αεροδρομίου. Αν κρίνει κανείς εκ του αποτελέσματος, ο στόχος επετεύχθη και το αεροδρόμιο της Μυκόνου αποτελεί πλέον ένα αληθινό κόσμημα για το νησί.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι χώροι και οι υποδομές που θα προορίζονται αποκλειστικά για τους επιβάτες ιδιωτικών πτήσεων. Μέσω του νέου VIP lounge, που φέρει το όνομα «Delos» και το οποίο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Chadios Architects, οι επιβάτες υψηλών απαιτήσεων που επισκέπτονται το νησί με private jets μπορούν να έχουν μια άριστη και απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία, αποφεύγοντας τις αναμονές -τόσο κατά την άφιξη όσο και κατά την αναχώρησή τους- στον τερματικό σταθμό, που αναπόφευκτα δημιουργούνται λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κίνησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά την άφιξη του private jet, οι επιβάτες κατευθύνονται στο «Delos», όπου εκεί τους αναμένουν τα ιδιωτικά τους οχήματα, στα οποία έχει ήδη γίνει η παράδοση των αποσκευών. Αντιστοίχως, κατά την αναχώρηση του ιδιωτικού αεροσκάφους η εξυπηρέτηση γίνεται άμεσα και ιδιωτικά, περνώντας απρόσκοπτα από τυχόν τελωνειακούς ελέγχους, ελέγχους διαβατηρίων και ασφαλείας, που βρίσκονται εντός της εγκατάστασης του «Delos». H μεταφορά των επιβατών από και προς το αεροσκάφος τους γίνεται με τα σύγχρονα και πολυτελή οχήματα που διαθέτουν οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης.

1

Στο «Delos» οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να περάσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης σε έναν χώρο με απαράμιλλο μυκονιάτικο στυλ και να απολαύσουν το ποτό τους, καθώς και snacks.

H εξυπηρέτηση γίνεται άμε - σα και ιδιωτικά, περνώντας απρόσκοπτα από τυχόν τελω - νειακούς ελέγχους


Μέσω του «Delos» και των αναβαθμισμένων υπηρεσιών εξυπηρέτησης που προσφέρουν οι εταιρείες ground handling στους επισκέπτες που καταφθάνουν με private jets, η πρώτη και τελευταία εικόνα που αποτυπώνεται σε αυτούς τους εκλεκτούς επιβάτες είναι πλέον εφάμιλλη του κύρους και της πολυτέλειας που εκπέμπει το νησί της Μυκόνου.