Επιπλέον 90 τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ/ASV), τύπου Μ1117 «Guardian», παρέλαβε ο Ελληνικός Στρατός ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των ως τώρα παραληφθέντων οχημάτων του τύπου στα 444!

Η παραλαβή και των 90 νέων ΤΤΟΑ πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικού τμήματος του λιμένος της Θεσσαλονίκης, όπου είχε καταπλεύσει ειδικό πλοίο που τα μετέφερε από τις ΗΠΑ. Η παραλαβή των ΤΤΟΑ Μ1117 θα συνεχισθεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, συμφώνως με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, μέχρι τα 1200 οχήματα που έχει συμφωνηθεί να παραλάβει η χώρα μας από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού.





Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Μ1117 παραχωρούνται στην Ελλάδα, μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles/ EDA) και χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνωρίσεως και επιτηρήσεως περιοχής, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωρακίσεώς τους. Ήδη σημαντικός αριθμός από τα 354 οχήματα που είχαν ως τώρα παραληφθεί έχουν ενταχθεί και επιχειρούν σε μονάδες του Έβρου.