Ξεκίνησε η ανατίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των πρώτων 200.000 δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, ή την Τετάρτη και την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα.

Ο στόχος της ομάδας του υπoυργείου Τουρισμού είναι η πίστωση των 150 ευρώ στις ψηφιακές χρεωστικές «κάρτες» να γίνει έως την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιουλίου, ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την 1η Αυγούστου.

«Τουρισμός για όλους»: Στα 61 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι διπλασιάζονται οι δικαιούχοι και πως επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος άλλοι 200.000 πολίτες. Έτσι, θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη κλήρωση μετά από μερικές μέρες, ανάμεσα στους αιτούντες που δεν είχαν κληρωθεί στην πρώτη.

Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, «το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" ενισχύεται με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000».

Υπενθυμίζεται ότι το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει αυξημένη ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Το voucher μπορεί να εξαργυρωθεί σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) σε ολόκληρη την χώρα. Θα έχει τη μορφή άυλης, ψηφιακής επιταγής και θα εξαργυρώνεται στο τουριστικό κατάλυμα είτε εφάπαξ, είτε σε όσες δόσεις και σε όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Τα έξτρα 200.000 vouchers αφορούν όσους μείνουν εκτός κατά την κλήρωση

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα έξτρα 200.000 vouchers θα μπορούν να εξργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

«Αφορούν συμπολίτες μας που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών», αναφέρει το υπουργείο Τουρισμού.