Φωτιά ξέσπασε στη Νέα Ζωή Μάνδρας σε αγροτοδασική έκταση. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με αποτέλεσμα η πυρκαγια να οριοθετηθεί. 

Σύμφωνα με ενημέρωση η πυρκαγιά στη Μάνδρα έχει οριοθετηθεί και εκτιμάται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις ότι σύντομα θα είναι υπό μερικό έλεγχο.

Για την πυρκαγιά της Μάνδρας, η οποία ξεκίνησε από τα υψηλά της Νέας Ζωής, δύο άτομα (γυναίκα ημεδαπή και άνδρας αλλοδαπός) προσήχθησαν στο ανακριτικό της Ελευσίνας, για θερμές εργασίες που εκτελούσαν σε οικοπεδικό χώρο.

Σημειώνεται ότι μετά τις 18.00 δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Νέος Πόντος και Νέα Ζωή.


Για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να κινούνται χωρίς καθυστέρηση τα πυροσβεστικά οχήματα, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

- Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας -Θηβών από το ύψος της Αγίας Σωτήρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
- Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θηβών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίας Άννης, στο ρεύμα

89 πυρκαγιές στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε λίγο μετα τις 18.00 από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγό Ιωάννη Αρτοποιό από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό συνολικά 89 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας.

Στο μέτωπο της Μάνδρας επιχείρησαν 25 πυροσβέστες, ενώ κατευθύνονται στο σημείο και Canadair και 2 τράκτορες. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με 3 ΕΜΟΔΕ και 2 ΜΕΤΠΕ. Δόθηκε εντολή και για Erickson.
PHOTO-2022-07-26-17-37-11
jk_jknjk
ft

Μάχη και στη Δαδιά

Την ίδια ώρα, μάχη δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο πύρινο μέτωπο της Δαδιάς Έβρου.

Αυτή την ώρα στην περιοχή νοτιοδυτικά του πυροφυλακίου επιχειρούν 3 Erickson, ένα Μι8, ένα ΑΒ214 και 2 Τράκτορες.