Πολυήμερη επίσκεψη τελειοφοίτων σπουδαστών της Αεροδιαστημικής Ακαδημίας της Γαλλίας στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), στη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκαν τη Σχολή Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, το Ναύπλιο και την Επίδαυρο!

Οι Γάλλοι τελειόφοιτοι «Ίκαροι», έχοντας επικεφαλής τη Διοικητή της Σχολής Υποπτέραρχο Dominique Arbiol, επισκέφθηκαν τη Σχολή Ικάρων και την 114 ΠΜ, στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού, όπου τους υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Σχολής Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης και ο Διοικητής της 114 ΠΜ Σμήναρχος (Ι) Στέφανος Αμπουλέρης. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Σχολής, ξεναγήθηκαν στους χώρους της, αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα εκπαιδεύσεως και παρακολούθησαν αγώνα μπάσκετ μεταξύ των αντιπροσωπευτικών ομάδων των μαθητών των δύο Σχολών. Στην 114 ΠΜ ενημερώθηκαν για την αποστολή και το έργο της Μονάδας και ξεναγήθηκαν στους χώρους της 331 και 332 Μοίρας, με τα μαχητικά Mirage 2000-5 Mk.2 και Rafale αντιστοίχως.

22_07_26-GEA-AdlA-VISIT-114CW_SI__03
22_07_26-GEA-AdlA-VISIT-114CW_SI__06
22_07_26-GEA-AdlA-VISIT-114CW_SI__07
22_07_26-GEA-AdlA-VISIT-114CW_SI__08

Οι Γάλλοι σπουδαστές στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους στο Ναύπλιο και στην Επίδαυρο, επισκέφθηκαν στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, το εκεί υπάρχον Μνημείο Πεσόντων Γάλλων Φιλελλήνων, όπου και δια του Αρχηγού τους κατέθεσαν στεφάνι στη Μνήμη τους!

Τελειώνοντας μερικές ενδιαφέρουσες επισημάνσεις για την Διοικητή της Σχολής Υποπτέραρχο Dominique Arbiol, 57 ετών.

Πρώτον, δεν είναι πιλότος, αλλά Μηχανικός Ραντάρ και ως εκ της ειδικότητός της έχει πετάξει ως συγκυβερνήτης μαχητικών αεροσκαφών που έχουν ως δεύτερο μέλος του πληρώματος χειριστή ράνταρ.

Δεύτερο, είναι η πρώτη γυναίκα Διοικητής της Γαλλικής Ακαδημίας Αεροπορίας και Διαστήματος (αντίστοιχης της δικής μας Σχολής Ικάρων) αναλαμβάνοντας τη Διοίκησή της το 2020, με Υπουργό Εθνικής Αμύνης τη Φλωράνς Παρλύ.

Τρίτο, σε μία «ένδειξη/απόδειξη» ότι η θέση Διοικήσεως δεν έχει φύλλο, η Υποπτέραρχος Arbiol, προτιμά να υπογράφει με το αντρικό “General” αντί του θηλυκού (στη γαλλική γλώσσα) “Generale”!