Ο καύσωνας, οι τιμές, η βενζίνη, από την μία και από την άλλη η ανάγκη για λίγη ξεκούραση. Μπορεί να μην εκπληρώνουν όλοι το όνειρο για διακοπές σε μακρινούς προορισμούς όμως και οι κοντινές παραλίες μπορούν να προσφέρουν όχι μόνο αρκετή δροσιά, αλλά χαλάρωση και ξεκούραση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega, τόσο οι Αθηναίοι όσο και οι ξένοι τουρίστες επιλέγουν φέτος κοντινούς προορισμούς για τις διακοπές τους.

Χαμόγελα, καλή διάθεση και έτοιμοι για βουτιές οι Αθηναίοι που ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές για να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

Η ακρίβεια, αλλά και η οικονομική πίεση στα νοικοκυριά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχουν οδηγήσει πολλούς σε πιο οικονομικές λύσεις για αποδράσεις κοντά στην πρωτεύουσα, όπως η Αίγινα.

 Ξένοι τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα, δε χάνουν την ευκαιρία ακόμη και για εκδρομές αυθημερόν.

 Προορισμοί όπως Αίγινα, Αγκίστρι, Σούνιο, Λουτράκι, Χαλκίδα, Ύδρα, Σαλαμίνα φαίνεται να είναι ψηλά στη λίστα των Αθηναίων, ως ιδανικοί κοντινοί προορισμοί από την Αθήνα.

 «Πονοκέφαλος» για τους ταξιδιώτες πάντως εξακολουθεί να είναι η τιμή της βενζίνης.

 «Τουρισμός για όλους»

Την ίδια ώρα, τέλος στην αγωνία χιλιάδων πολιτών που είχαν κάνει αίτηση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», καθώς έγινε η κλήρωση στο tourism4all και βγήκαν τα αποτελέσματα των δικαιούχων του voucher των 150 ευρώ.

 Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα και σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.