Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το όνειρο δεκαετιών των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών ελευθέρας πτώσεως για την κατασκευή και εν συνεχεία υποστήριξη αεροσήραγγος για την εκπαίδευση του προσωπικού των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς δημοσιοποιήθηκε ήδη στη «Διαύγεια» η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού για την κατασκευή της!

alexiptotistes_2
Πιο συγκεκριμένα. Ανοικτός διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή και εν συνεχεία υποστήριξη εξομοιωτή ελευθέρας πτώσεως (αεροσήραγγος) προκήρυξε η Διεύθυνση Μηχανικού της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ), επ’ ωφελεία των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Ο προϋπολογισμός δημοπρατήσεως του έργου ανέρχεται σε 14 εκατ.ευρώ και η συνολική προθεσμία εκτελέσεως της συμβάσεως ορίζεται κατά μέγιστον σε 108 μήνες, από την ημέρα υπογραφής της συμβάσεως, εκ των οποίων οι πρώτοι 24 μήνες, κατά μέγιστον, αφορούν στην μελέτη και κατασκευή του έργου και την προμήθεια του κινητού εξοπλισμού (δηλαδή του Εξομοιωτή – Αεροσήραγγα), κόστους 9.677.419,35 και 1.612.903,22 ευρώ αντιστοίχως πλέον ΦΠΑ 24% , ήτοι 2.709.677,42 ευρώ, ενώ οι επόμενοι 84 μήνες στην συντήρηση και λειτουργία του συνολικού έργου, όπως σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση στη «Διαύγεια».

Τέλος, ως καταληκτική ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής φακέλων αιτήσεων συμμετοχής, ορίζεται η 6 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ., ενώ το όλο έργο χρηματοδοτείται από το ΓΕΣ.