Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο, καθώς η ένα μήνα νωρίτερα, η 41χρονη ζητούσε τη βοήθεια των Αρχών, αφού είχε πέσει ξανά θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον 51χρονο σύζυγό της.

Ο δράστης αμέσως μετά τη δολοφονία της συζύγου του έφυγε από το σπίτι και η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να τον βρει. Τελικά, εντοπίστηκε στην περιοχή του Μαραθιά, στο Κερί.

Ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν «τη σκότωσα γιατί με απατούσε».

Το χρονικό του εγκλήματος στη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ στις 11 γείτονας της οικογένειας κάλεσε την αστυνομία λόγω της φασαρίας που άκουγε στο σπίτι τους, σε συγκρότημα κατοικιών, στο Τσιλιβί Ζακύνθου.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι και βρήκαν στο μπαλκόνι της ισόγειας κατοικίας αιμόφυρτη και βαριά τραυματισμένη τη γυναίκα. Είχε ξυλοκοπηθεί και είχε μαχαιρωθεί άγρια από τον δράστη. Τη γυναίκα παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου κατέληξε.

Νωρίτερα χθες, στις 21:30, η άτυχη 41χρονη, που εργαζόταν σε ξενοδοχείο της περιοχής, είχε πάει στο τμήμα και είχε υποβάλει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία για περιστατικό που είχε γίνει το απόγευμα με δράστη και πάλι τον σύζυγό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί τη ρώτησαν πού βρίσκεται ο σύζυγός της, εκείνη δήλωσε ότι δεν γνώριζε, έφυγε από το τμήμα στις 22:30 και επέστρεψε στο σπίτι της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνομιλούσε με μια γειτόνισσά της όταν εμφανίστηκε ο 51χρονος και άρχισε και πάλι να προκαλεί επεισόδιο. Η γειτόνισσα έφυγε για να βρει βοήθεια και όταν επέστρεψε η 41χρονη ήταν αιμόφυρτη στο έδαφος. Όπως αποκαλύφθηκε, η 41χρονη τον Ιούνιο είχε κάνει ξανά μήνυση στον σύζυγό της και τότε είχε συλληφθεί ο δράστης για ενδοοικογενειακή βία, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων γιατί είχε αντισταθεί στη σύλληψη, αλλά στη συνέχεια είχε αφεθεί ελεύθερος.

Το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση, ενώ υπήρχε απόφαση Πρωτοδικείου για τον οικοδόμο που έλεγε ότι απαγορεύεται να μένει και να προσεγγίζει τη συζυγική εστία.

«Τη χτύπησε και την τραβούσε από τα μαλλιά φωνάζοντας πως θα τη σκοτώσει»

Σύμφωνα με μαρτυρία γειτόνισσας, ο δράστης αφού χτύπησε την άτυχη γυναίκα, στη συνέχεια την τραβούσε από τα μαλλιά και φώναζε πως θα την σκοτώσει.
Μάλιστα η γειτόνισσα του ζευγαριού ήταν αυτή που βρήκε την άτυχη γυναίκα μέσα σε μία λίμνη αίματος και δίπλα της ήταν ένα κουζινομάχαιρο η λάμα του οποίου είχε στραβώσει, προφανώς από τα χτυπήματα στο σώμα της.