Μήνυση σε βάρος του υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, κατάθεσαν η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ηλιάδης είναι ο γιατρός που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ο δικηγόρος της 33χρονης Όθωνας Παπαδόπουλος, η μητέρα και η αδελφή της κατηγορούμενης μετέβησαν στο Δικαστικό Μέγαρο σήμερα το πρωί, προσκομίζοντας το σχετικό έγγραφο που συνέταξε ο ίδιος για λογαριασμό τους.

Αφορμή για την κατάθεση της μήνυσης φαίνεται ότι στάθηκαν οι πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του Ανδρέα Ηλιάδη σύμφωνα με τις οποίες η οικογένεια του παιδιού δεν επισκεπτόταν την Τζωρτζίνα το διάστημα κατά το οποίο νοσηλευόταν στην Εντατική.
Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι έχει λάβει εντολή από την 33χρονη να καταθέσει μήνυση και εκ μέρους της σε βάρος του κ. Ηλιάδη.

«Εγώ έκανα το καθήκον μου» λέει ο Ανδρέας Ηλιάδης

Σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης επισημαίνει: «Εγώ έκανα το καθήκον μου. Στάθηκα με όλη μου την δύναμη δίπλα στην Τζωρτζίνα και την κράτησα στην ζωή μαζί με την ομάδα μου, όταν το παιδί πολεμούσε διασωληνωμένο για την ζωή του, έναν ολόκληρο μήνα στην ΜΕΘ Παίδων».

Την ίδια ώρα, η αδελφή, η μητέρα, ο πατριός και ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου που συνυπογράφουν αυτή την μήνυση, υποστηρίζουν ότι επισκέπτονταν το παιδί όμως ο ίδιος ο γιατρός -όπως λένε- τους έδιωχνε από τους χώρους της Εντατικής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι μήνυση σε βάρος του γιατρού της κόρης του Τζωρτζίνας, Ανδρέα Ηλιάδη, έχει καταθέσει και ο Μάνος Δασκαλάκης για συκοφαντική δυσφήμηση.
Η μήνυση Δασκαλάκη ήρθε μετά τα όσα είχε υποστηρίξει ο Ανδρέας Ηλιάδης σε διαδικτυακή εκπομπή. Ο γιατρός είχε εκφράσει το παράπονό του ότι ο πατέρας της μικρής Τζωρτζίνας, γνώριζε τις υποψίες του γιατρού για εγκληματική ενέργεια αλλά ποτέ δεν τον επισκέφτηκε για το συγκεκριμένο θέμα.