Ο καθ' ομολογίαν δράστης, ισχυρίστηκε ότι ήταν εν βρασμώ όταν μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του υποστήριξε, ακόμη, ότι εδώ και δύο χρόνια είχε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ φέρεται να δήλωσε πως τον απασχολεί ποια θα είναι από εδώ και πέρα η σχέση με τα παιδιά του.

Κατά την είσοδο του στο γραφείο της ανακρίτριας, ο 50χρονος είχε σκυμμένο το κεφάλι και το μόνο που ψέλλισε ήταν μια συγγνώμη στα παιδιά του.

Πέντε ώρες κράτησε η απολογία του

Στις 10:30 το πρωί, ο συζυγοκτόνος, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πέρασε την είσοδο του δικαστικού μεγάρου Ζακύνθου για να απολογηθεί, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Παναγιώτη Κεφαλληνό.

Η απολογία του 50χρονου κράτησε περίπου πέντε ώρες. Τα επιχειρήματα του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέος.
Τη Δευτέρα θα μεταφερθεί σε σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας όπου και θα κρατηθεί έως το δικαστήριο.

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος

Ο 50χρονος αλλοδαπός ξυλοκόπησε και στη συνέχεια σκότωσε με κουζινομάχαιρο τη 41χρονη σύζυγό του, με την οποία είχαν τρία παιδιά, ηλικίας 20, 14 και 8 ετών.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο, μετά από τηλεφώνημα γειτόνων για ενδοοικογενειακό επεισόδιο, βρήκαν τη γυναίκα αιμόφυρτη και σοβαρά τραυματισμένη. Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο, ωστόσο η γυναίκα κατέληξε λίγα λεπτά αφότου έφτασε στο νοσοκομείο. Έφερε μώλωπες και εκδορές, καθώς και τραύματα στον λαιμό και τον θώρακα από το μαχαίρι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τη μανία με τη οποία τη μαχαίρωνε ο 50χρονος, στράβωσε η λάμα του μαχαιριού.