Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για χειρουργό που φέρεται να αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη ασθενή, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή της.

Σύμφωνα με το pelop.gr, οι παθολόγοι είχαν παραπέμψει το περιστατικό στον συγκεκριμένο γιατρό και αφού αρνήθηκε να εξετάσει το κορίτσι, οι συνοδοί του το μετέφεραν στο Ιδιωτικό Κέντρο «Λητώ», στην Αθήνα.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε έντονο πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας και μάλιστα αν αργούσαν λίγο ακόμα, θα μπορούσε να είχε υποστεί σηψαιμία.

Την ΕΔΕ έχει αναλάβει προσωπικά ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Μαζαράκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια τοπική εφημερίδα, δεν πρόκειται για πρωτόγνωρο περιστατικό, καθώς είναι γνωστό πως υπάρχει μια κόντρα μεταξύ παθολόγων και χειρουργών στο νοσοκομείο.

Η καταγγελία ανέφερε πως ο εφημερεύων χειρουργός αρνούνταν να εξετάσει το παιδί, προκειμένου να μην κάνει ο ίδιος την «λάντζα», δηλαδή να λάβει αίμα από το κορίτσι, να κάνει μετρήσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση, δίνοντας τη δική του άποψη για το συμβάν.

Παράλληλα, θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ υπήρξε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία της καταγγέλλουσας συνοδού της ανήλικης, η οποία τυγχάνει και νοσηλεύτρια, με τον διοικητή Δημήτρη Μπάκο.