Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
peristeri_gynaikoktonia
Ελλάδα

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Αίτημα ασύλου είχε καταθέσει στην Ελλάδα ο 22χρονος δράστης από το Πακιστάν

Ο 20χρονος φέρεται να είχε κάνει μαρτυρική τη ζωή της 17χρονης το τελευταίο διάστημα

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο 20χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 17χρονης φίλης του, Νικολέτας , στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο 20χρονος με καταγωγή από το Πακιστάν, έχει καταθέσει μια φορά αίτημα Ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί. Αίτημα επί του οποίοι κατέθεσε μεταγενέστερα εκπρόθεσμη προσφυγή.

Στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.


«Ήθελε να χωρίσει, αλλά φοβόταν να το πει»

Πριν ακριβώς μία εβδομάδα, ο κατηγορούμενος φέρεται να αφαίρεσε με φρικτό τρόπο τη ζωή της Νικολέτας, με την οποία διατηρούσε σχέση δέκα μηνών.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της υπόθεσης σοκάρουν. Ο 20χρονος φέρεται να είχε κάνει μαρτυρική τη ζωή της 17χρονης το τελευταίο διάστημα.

Ο κατηγορούμενος εκδήλωνε επιθετική συμπεριφορά και έντονη ζήλια προς το πρόσωπο της, που έφτανε μέχρι στο σημείο να την παρακολουθεί στη δουλειά της.

Για τον λόγο αυτό η 17χρονη ήταν αγχωμένη το τελευταίο διάστημα και μάλιστα είχε εκμυστηρευτεί στην οικογένεια και τους φίλους της ότι ήθελε να διακόψει τη σχέση τους, όμως φοβόταν την αντίδραση του κατηγορούμενου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν πρόσωπα τα οποία βοήθησαν τον κατηγορούμενο να εξαφανιστεί, μετά τη δολοφονία της Νικολέτας και να φτάσει μέχρι τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.