Ύστερα από τον σάλο που προκάλεσε η κοινοποίηση μίας φωτογραφίας η οποία δείχνει πως στο φημισμένο Ναυάγιο της Ζακύνθου υπάρχουν άφθονα σκουπίδια, πλήθος κόσμου εξέφρασε την οργή του, μια και το εν λόγω τοπίο αποτελεί τουριστικό μαγνήτη για χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά ενώ την ίδια στιγμή αναζητήθηκαν ευθύνες από τους αρμοδίους φορείς.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας Ναυαγίου Ζακύνθου, Αλεξάνδρα Παπαλιάκου απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Δήμο του νησιού κατά την οποία επεσήμαινε ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων ήταν και παραμένει ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αξιότιμε κε Δήμαρχε, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μέσω του διαδικτύου μια φωτογραφία που απεικονίζει σωρό από απορρίμματα σε μια από τις πιο γνωστές παγκοσμίως παραλίες της χώρας μας, αυτή του Ναυαγίου Ζακύνθου. Όπως γνωρίζετε στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου, βάση του άρθρου 68, ν. 4875/2021 (Α΄250) όπως ισχύει, δεν εμπίπτει η αποκομιδή των απορριμμάτων, διαδικασία που ήταν και παραμένει ευθύνη της Δημοτικής Αρχής».