Στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, συνεργάτες, φίλοι και πλήθος κόσμου συνέρρευσαν για να αποχαιρετήσουν τον κορυφαίο αστροφυσικό, Διονύση Σιμόπουλο, που έφυγε την Κυριακή από την ζωή

Η ταφή του εμβληματικού επίτιμου του Ευγενιδείου Πλανηταρίου θα πραγματοποιηθεί στη γενέθλια γη του, στον Γρύλο Ηλείας.

Ο Διονύσης Σιμοπουλος πέθανε ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Mάλιστα το πάλεψε μέχρι τέλους και δεν έχασε ποτέ το χιούμορ του. Δύο μέρες πριν φύγει από τη ζωή, ζήτησε απο τα παιδιά του να αλλάξουν τη φωτογραφια του στο facebook και να γράψουν That's all folks.

Ο Διονύσης Σιμόπουλος, διακεκριμένος αστροφυσικός, ήταν επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα.
5656246
5656241
5656242
5656310
5656239

Ο Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ανέφερε στην ΕΡΤ για τον Σιμόπουλο: «Ένας πρωτοπόρος επιστήμονας που χάραξε νέους ορίζοντες στην επιστήμη, ένας μοναδικός δάσκαλος που άνοιξε τις πύλες του διαστήματος σε κάθε Έλληνα πολίτη, ένας άνθρωπος με μοναδικό ήθος το οποίο σήμερα δεν είναι αυτονόητο».

Ο Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Μεγάλη παρακαταθήκη, σπουδαίο το έργο του, πάντα θα είναι μαζί μας και πάντα θα δίνει φως στους νέους ανθρώπους, γιατί ο Διονύσης ο Σιμόπουλος πάνω από όλα ήταν ένας φωτεινός άνθρωπος».