Με σχετική δροσιά θα κυλήσει το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, σύμφωνα με τον παρουσιαστή του δελτίου καιρού της ΕΡΤ3, Σάκη Αρναούτογλου.

Ο ίδιος προειδοποιεί για κατά τόπους έντονη αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες κυρίως στην ενδοχώρα και στα ορεινά των νησιών τις θερμές μέχρι και τις πρώτες βραδινές κυρίως ώρες.


«Ανήμερα του 15 Αύγουστου η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά και μόνο στα ορεινά της ενδοχώρας», υπογραμμίζει ο Σάκης Αρναούτογλου. Όπως τονίζει, ζέστη θα επικρατήσει από 17 έως 21 Αυγούστου, με σταδιακή μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας από τις 22 Αυγούστου και μετά.

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο η αστάθεια θα περιοριστεί μόνο στα ορεινά της χώρας. Αμέσως μετά το «βαρύ» καλοκαίρι θα επιστρέψει, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 35 βαθμούς Κελσίου μέχρι και τους 38, ανάμεσα στο εξαήμερο της 16ης Αυγούστου μέχρι την 21η του ίδιου μήνα.

Σταδιακή υποχώρηση αναμένεται από τις 22 Αυγούστου και μετά: «Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πέσει σταδιακά από την ερχόμενη Παρασκευή και από το Σάββατο 13/8 και μέχρι τις 16/8 δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 4-5 μποφόρ με σταδιακή μικρή πρόσκαιρη όμως μόνο ενίσχυση κυρίως από τις 19 με 20 του μηνός» προσθέτει ο κ. Αρναούτογλου.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 10 Αυγούστου 2022