Πρωτοφανής ήταν η κακοκαιρία που έπληξε χθες το απόγευμα τον Βόλο και προκάλεσε ζημιές, ως συνέπεια της «ψυχρής λίμνης» στην ατμόσφαιρα των Βαλκανίων. Από το σφοδρό μπουρίνι τραυματίστηκαν μάλιστα και δύο άνθρωποι.

Λίγο πριν τις 17:00, ξέσπασε καταιγίδα που προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα στο κέντρο της πόλης όπου καταστήματα και ισόγεια διαμερίσματα πλημμύρισαν. Παράλληλα προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές από την ένταση του φαινομένου σύμφωνα με το thenewspaper.gr.


Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια μέσα σε λίγη ώρα. Γυμναστήρια, καφετέριες και καταστήματα πλημμύρισαν. Από τις δυνατές ριπές του ανέμου, δέντρα κόπηκαν και έπεσαν στους δρόμους, ενώ τραυματίστηκαν και δύο περαστικοί κατά τη διάρκεια της πτώσης.

Σε μία άλλη περίπτωση στύλος του ΔΕΔΔΗΕ κόπηκε και έπεσε πάνω σε σπίτι, με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να μείνουν για ώρα χωρίς ρεύμα.

Στην Πυροσβεστική τα τηλέφωνα «έσπασαν» από κατοίκους που ζητούσαν βοήθεια για την απάντληση νερού και εγκλωβισμών, καθώς χρειάστηκε απεγκλωβισμός ενός μωρού και των γονιών του από το αυτοκίνητό τους.



Σημειώνεται ότι η θερμοκρασία παρουσίασε πτώση 12°C σε 30 λεπτά (!) και η μέγιστη ριπή ανέμου έφτασε τα 87 km/h. Το συνολικό ύψος βροχής ανήλθε στα 62.6 mm σε διάστημα 1 ώρας, ενώ εκδηλώθηκε και ψιλό χαλάζι.