Υγειονομικά κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών, όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόκειται να επισκεφθούν την Κάσο και τη Γαύδο, το πρώτο 4ήμερο του Σεπτεμβρίου, για την παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας προς τους ακρίτες μας, μετά από σχετική απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις», με μέριμνα του ΓΕΕΘΑ, πολυμελές διακλαδικό κινητό κλιμάκιο στρατιωτικών ιατρών και νοσηλευτών διαφόρων ειδικοτήτων, θα επισκεφθεί την Κάσο (1 και 2 Σεπτεμβρίου) και τη Γαύδο (3 και 4 Σεπτεμβρίου), για να διενεργήσει προληπτικό ιατρικό έλεγχο στους ακρίτες μας, πραγματοποιώντας την Τρίτη συνολικώς σχετική αποστολή των ΕΔ προς ακριτικά νησιά της χώρας.

Για τη συνέχιση του προγράμματος στηρίξεως των κατοίκων στα μικρά νησιά, ο ΥΦΕΘΑ τόνισε τα εξής: «Η ασφάλεια της υγείας των συμπατριωτών μας, ιδιαίτερα στα μικρά μας νησιά, είναι η ασφάλεια της πατρίδας μας. Συνεχίζουμε, αταλάντευτοι στο στόχο μας και στην αποστολή μας, με κάθε μέσο».