Viral έγινε ένας Γερμανός μουσικός και χομπίστας ορειβάτης αφού απαθανατίστηκε να παίζει φλάουτο στην κορυφή του Ολύμπου, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας και χαλαζόπτωσης.

Τις τελευταίες μέρες, οι περισσότεροι ορειβάτες έχουν αποχωρήσει από τα καταφύγια του δύσβατου βουνού και ματαίωσαν την ανάβασή τους εν όψει των δυσμενών καιρικών συνθήκων.

Ωστόσο, μόλις 8 τολμηροί επισκέπτες επέλεξαν να παραμείνουν στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος» στο οροπέδιο των Μουσών, μεταξύ των οποίων και ο Γερμανός μουσικός, Κριστιάν. «Τις τελευταίες δύο μέρες είναι περίεργα εδώ στο βουνό, αν και εμείς είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Το θερμόμετρο έπεσε μόλις στους 2 º C και η ξυλόσομπα καίει συνεχώς. Έχουμε αρκετές ακυρώσεις, είμαστε 8 άτομα και κάποιοι κατασκηνωτές που διανυκτερεύουν γύρω γύρω στις σκηνές», είπε στη Voria, ο Αλέξανδρος Στύλλας, διαχειριστής του Καταφυγίου, Χρήστος Κάκαλος.

Σύμφωνα με το Voria.gr, ο Κριστιάν βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/8) σε μία από τις δίδυμες κορυφές Καλάγια, στα 2.640 μέτρα και αψηφώντας το χαλάζι, το κρύο και την επίμονη νεροποντή άρχισε να παίζει μαγευτικές μελωδίες με το μικρό του φλάουτο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο μουσικός ανεβαίνει κάθε μέρα και σε μια διαφορετική κορυφή για να εμπνευστεί και να παίξει μουσική. «Ο Γερμανός μουσικός και φανατικός της ορειβασίας παίζει shakuhachi ένα φλάουτο από μπαμπού, παραδοσιακό όργανο της Ιαπωνίας», αναφέρει ο Αλέξανδρος Στύλλας.