Δραματικές στιγμές στον Όλυμπο: Η στιγμή της ανάσυρσης της σορού του 40χρονου ορειβάτη - Πώς έγινε η τραγωδία, τι εξετάζουν οι Αρχές (Εικόνες & Βίντεο)
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Τραγική κατάληξη είχε η εκδρομή ενός ορειβάτη στον Μύτικα στον Όλυμπο, έπειτα από πτώση του σε δύσβατη χαράδρα όπου άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι του Σαββάτου
Διαβάστε: Όλυμπος: Τραυματίστηκε 59χρονος Τσέχος ορειβάτης - Στο νοσοκομείο με ελικόπτερο
Όλυμπος: Πώς έγινε η τραγωδία, τι εξετάζουν οι Αρχές
Η κινητοποίηση ξεκίνησε περίπου στις 13:20, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημερώθηκαν ότι ένας ορειβάτης είχε πέσει σε σημείο όπου η πρόσβαση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή ανάμεσα στο Λούκι Μύτικα και την Κακόσκαλα. Κατά τη διάρκεια της κατάβασής του, ο 40χρονος φέρεται να έχασε την πορεία που ακολουθούσε και στη συνέχεια να κατέπεσε σε χαράδρα μεγάλου βάθους. Η μορφολογία του εδάφους έκανε από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερα απαιτητική τόσο την προσέγγιση του σημείου όσο και την επιχείρηση που ακολούθησε. Οι διασώστες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουν στην περιοχή όπου είχε πέσει ο ορειβάτης. Παρά την εκτεταμένη κινητοποίηση, ο άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και τελικά διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τη ζωή του.
Η στιγμή της ανάσυρσης της σορού του 40χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο
Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε και διασωστικό ελικόπτερο, ενώ εικόνες από την αερομεταφορά αποτυπώνουν την κλίμακα και τις απαιτητικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάστηκαν οι ομάδες διάσωσης.
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Κατά τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, 22 Αυγούστου 2026, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για πτώση ημεδαπού, στη θέση «Λούκι», στο όρος Όλυμπος. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας – Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ., Εθελοντές από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) και ελικόπτερο του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Ο ημεδαπός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε δύσβατη και δυσπρόσιτη περιοχή, πλησίον της θέσης «Λούκι», από Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.). Αφού μεταφέρθηκε από Πυροσβέστες, καθώς και από μέλη της Ε.Ο.Δ. σε προσβάσιμο σημείο, παρελήφθη από το ελικόπτερο του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ελικοδρόμιο της 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, Σάββατο, 22 Αυγούστου 2026.
Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε άνδρας από το όρος #Όλυμπος.https://t.co/dJFkXw9L33
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 22, 2026
En