Συνεκπαίδευση μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με μαχητικά αεροσκάφη που επιχειρούσαν από το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS “HARRY S. TRUMAN”, διεξήχθη τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ.

25_aug_003


Στην προαναφερθείσα συνεκπαίδευση, από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν 2 μαχητικά αεροσκάφη F-16 BLOCK 52+ Advanced της ιστορικής 335 Μοίρας της 116 Πτέρυγος Μάχης, εξορμώντας από την Αεροπορική Βάση του Αράξου, ενώ από αμερικανικής 2 μαχητικά αεροσκάφη F/A-18F Super Hornet, εξορμώντας από το αεροπλανοφόρο USS “HARRY S. TRUMAN”, σε αντικείμενα εκπαιδεύσεως μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training/DACT).

25_aug_001


«Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

25_aug_002_F_2