Η νέα βδομάδα θα είναι και πάλι καλοκαιρινή, με την αστάθεια όμως να παραμένει στα ορεινά. Τη Δευτέρα η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο σε όλη τη χώρα.

Στα νησιά του Αιγαίου θα παραμείνει ηλιόλουστο το σκηνικό για το υπόλοιπο της ημέρας. Στα ηπειρωτικά αναμένεται αραιή συννεφιά κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές ώρες, η συννεφιά θα είναι πιο πυκνή στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, φαινόμενα που θα αφορούν κυρίως τα ορεινά και θα έχουν μικρή διάρκεια.

Μόνο στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα, από την Ήπειρο μέχρι και τη δυτική Πελοπόννησο είναι πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στα πεδινά και παραθαλάσσια το μεσημέρι. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Το θερμόμετρο θα πλησιάσει τους 35 – 36 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, 36 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες σε καλοκαιρινά επίπεδα, δε θα ξεπεράσουν τους 32 – 34 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο με ένταση 3 – 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 3 – 5 τοπικά όμως και 6 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο κομμάτι.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και λίγη αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 36 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 2 – 3 μποφόρ, θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Το μεσημέρι όμως αυξημένες νεφώσεις θα δώσουν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Πιθανόν πρόσκαιρα να επηρεαστεί και η πόλη από βροχή τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 – 36 και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 2 – 3 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά από βορρά προς νότο, υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα πλησιάσει τους 35 – 36 στα ηπειρωτικά και μέχρι 34 στο Αιγαίο. Βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη 4 – 6 μποφόρ.

Την Τετάρτη θα διατηρηθεί το καλοκαιρινό σκηνικό, με αραιή συννεφιά αλλά με πολύ μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Περισσότερη λιακάδα περιμένουμε στα νησιά, καθώς στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι αναμένεται συννεφιά και τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 32 – 34 βαθμούς κατά μέσο όρο, με βόρειο άνεμο στα πελάγη 4 – 6 μποφόρ.