Συνεκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με αντίστοιχα αεροσκάφη από το Αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS “HARRY S. TRUMAN”, που εδώ και μήνες επιχειρεί στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου πελάγους και της Αδριατικής θάλασσας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην προαναφερθείσα συνεκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε πάνω από τη θαλάσσια περιοχή στα δυτικά της Πελοποννήσου, συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και ισάριθμα μαχητικά F/A-18 Super Hornet από το αμερικανικό πυρηνοκίνητο USS “HARRY S. TRUMAN”, σε αντικείμενα εκπαιδεύσεως μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training/DACT).

klllklk
kmllklllklk

«Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος - ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.