Το MEGA βρέθηκε στον ποταμό Κηφισό και κατέγραψε εικόνες που σοκάρουν. Αγωγοί εμφανίζονται από το πουθενά στην κοίτη του ποταμού, η δυσοσμία είναι αφόρητη, ενώ λύματα και σαπουνάδες ρέουν στα νερά του ποταμού.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο Θανάσης Κατσιγιάννης, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ο οποίος δήλωσε ότι η περιφέρεια διενεργεί ελέγχους για ενδεχόμενες παραβάσεις αφού έχει προηγηθεί κάποια καταγγελία.

«Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας κάνει ελέγχους γαι την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Οι έλεγχοι γίνονται αφού προηγηθεί κάποια καταγγελία, γίνεται έλεγχος για ενδεχόμενες παραβάσεις προκειμένου να προσδιοριστεί ο υπέυθυνος της ρύπανσης. Εδώ έχουμε ένα ζήτημα, ότι πολλές φορές δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τον υπεύθυνο της ρύπανσης, γιατί υπάρχουν πολλά δυνητικά σημεία στα οποία μπορεί να γίνει απόρριψη λυμάτων και απορριμάτων», δήλωσε.

Ο κος Κατσιγιάννης τόνισε πως στην περίπτωση απόρριψης λυμάτων μέσω παράνομων συνδέσεων η αρμόδια υπηρεσία είναι η ΕΥΔΑΠ. Παράλληλα, υπογράμμισε πως το ζήτημα θα ελεγχθεί και ότι η Περιφέρεια Αττικής διενεργεί ελέγχους σε τρία σημεία του ποταμού.