exorkismoi
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νέες καταγγελίες για τους «εξορκιστές» - Φέρνουν οπαδούς μέχρι και από το… Περού

«Είμαστε από το Περού και ήρθαμε για τον πατέρα Χάρη», ανέφεραν

Ο παράνομος, όπως αποδείχθηκε, χώρος λατρείας της «Εκκλησίας των Εθνών» στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να σφραγίστηκε, όμως οι τελετές και οι «εξορκισμοί» συνεχίζονται.

Από το Σάββατο το μεσημέρι η αίθουσα τελετών παραμένει κλειστή, αλλά οι ίδιοι δεν έχασαν ούτε λεπτό και σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, έκλεισαν το πρωί της Κυριακής δύο δωμάτια σε ξενοδοχείο στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Από εκεί πέρασαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεκάδες φανατικοί οπαδοί τους.

«Δεν χρειάζεται να περάσετε μήνυμα. Ξέρετε εσείς τι θα περάσετε πολύ καλά. Τα μηνύματά σας τα ξέρετε ποια είναι, από αυτούς που σας πληρώνουν. Θα συνεχίσει κανονικά η εκκλησία, δεν μπορεί να σταματήσει για κανέναν λόγο», είχε σημειώσει στο MEGA, ο Χάρης Τσακωνίδης.

Φέρνουν οπαδούς μέχρι και από το Περού

Έξω από την σφραγισμένη πόρτα της αίρεσης, η κάμερα του LIVE NEWS εντόπισε οικογένεια που ταξίδεψε από το μακρινό Περού με την ελπίδα πως ο Έλληνας ψευτοϊερέας, που βλέπουν σε δεκάδες βίντεο στο Youtube θα θεραπεύσει τον άρρωστο πατέρα τους.

«Είμαστε από το Περού και ήρθαμε για τον πατέρα Χάρη», ανέφεραν.

Υποβασταζόμενο μεταφέρει τον ανήμπορο και άρρωστο πατέρα της που έκανε υπερατλαντικό ταξίδι για να συναντήσει τον περιβόητο Χάρη, τον εξορκιστή της πλατείας Αριστοτέλους. «Περιμένω για ένα θαύμα», είπε.

Απογοητευμένοι επέστρεψαν στο ξενοδοχείο εκεί όπου αναμένουν από τον επικεφαλής της αίρεσης, Χάρη Τσακωνίδη, να έρθει σε επαφή μαζί τους.

«Το έκλεισαν μέσω booking. Εμείς δεχόμαστε κόσμο από όλον τον κόσμο, άσχετα με το πιστεύει ο καθένας πολιτικά ή θρησκευτικά», ανέφερε η υπεύθυνη του ξενοδοχείου.

Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες

Νέα συγκλονιστική μαρτυρία έφερε στο «φως» το LIVE NEWS, με μια γυναίκα να καταγγέλλει πως η συγκεκριμένη κυρία που εμφανίζεται στα πλάνα ήταν εκείνη που την προσηλύτισε στην αίρεση, πείθοντάς την πως της έχουν κάνει μάγια.

«Μου είχαν κάνει πλύση εγκεφάλου. Μία μαύρη γυναίκα, την είδα εκεί σε ένα βίντεο. Εκείνη με βρήκε στο κάμπινγκ στη Χαλκιδική. ‘Ξέρετε τι;’ λέει, ”σας παρακολουθώ από χθες, κάποιος σας έχει κάνει μάγια’. Ακριβώς αυτό είπε. Εντωμεταξύ εγώ πιστεύω στα μάγια», ανέφερε η καταγγέλλουσα.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, της ζήτησαν 4.000 ευρώ για να της λύσουν τα μάγια, και για να της κάνει ο Χάρης τον περιβόητο εξορκισμό του έφτασαν να ζητάνε ακόμα και το σπίτι της.

«Και μου λέει ‘εγώ διάβασα τον χάρτη σου, σου έχουν κάνει μαύρα μάγια’ λέει, ‘όμως αυτά δεν μπορούμε να τα λύσουμε τζάμπα, κοστίζουν πολλά, και μου λέει 4 χιλιάρικα’. Λέω εγώ: ‘Πού να βρω αυτά τα λεφτά;’. Και γυρνάει και λέει: ‘Εντάξει, μπορούμε να κάνουμε διακανονισμό’, λέω: ‘δε δουλεύω’. ‘Κυρία μου’ λέει ‘μήπως έχεις χρυσαφικά να δώσεις;’. Εγώ πίστευα και άρχισα να κλαίω που δεν έχω λεφτά. Με ρώτησαν αν έχω σπίτι στην πρώτη συνάντηση, λέει ‘αν φέρεις τίτλους του σπιτιού σου, να κρατήσουμε εμείς ώστε να ξεχρεώσεις και να πάρεις τα χαρτιά πίσω’», είπε.

Ως από μηχανής θεός, τα παιδιά της καταγγέλλουσας μόλις αντιλήφθηκαν την κατάσταση την απέτρεψαν από το να πάει την τελευταία στιγμή.

«Είχαμε συμφωνήσει να ‘ρθει ταξί να με πάρει για να δώσω τα κοσμήματα και τους τίτλους του σπιτιού. Ήρθε η κόρη μου και με πρόλαβε. Μετά δεν επικοινωνήσαμε ξανά».

Άλλοι πάλι παραμένουν φανατικά πιστοί στην αίρεση και την δράση της. Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός άνδρα στο LIVE NEWS που υποστηρίζει πως η εκκλησία των εθνών του χάρισε 200.000 ευρώ για να καλυφθούν τα έξοδα της εγχείρησης στην οποία έπρεπε να υποβληθεί.

«Με βοηθήσανε πάρα πολύ αυτοί οι άνθρωποι οικονομικά. Στον λογαριασμό μου κατευθείαν πληρώθηκαν τα έξοδα του νοσοκομείου και έκανα την εγχείρηση. Ήταν γύρω στις 200.000.

Τα 200.000 ευρώ λίγες ημέρες μετά σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο οπαδό της αίρεσης μειώθηκαν ως δια μαγείας κι έγιναν τελικά 2.500 ευρώ», είπε οπαδός της εκκλησίας των εθνών στις 26 Αυγούστου.

Στις 30 Αυγούστου ανέφερε: «Δεν με ένοιαξε εμένα αν είναι εκκλησία και τι δεν είναι. Εμένα με ένοιαξαν οι άνθρωποι που έστειλαν ένα μικρό χρηματικό ποσό και με βοήθησαν να μαζέψω άλλα τόσα για να φύγω για να κάνω το χειρουργείο μου. Δυόμιση χιλιάδες μου στείλανε; Τρεις χιλιάδες;», είπε.

Ο επικεφαλής της αίρεσης, Χαράλαμπος Τσακωνίδης αναμένεται να δικαστεί στις 14 Νοεμβρίου, για την κατηγορία της λειτουργίας θρησκευτικού χώρου χωρίς άδεια.