Ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», Χάρης Τσακωνίδης, που ηγείται των εξορκισμών στη Θεσσαλονίκη, διαμηνύει πως θα συνεχίσει το έργο του ακόμα και μετά τις τελευταίες περιπέτειες με τη δικαιοσύνη.

Ο Χάρης Τσακωνίδης, ο επονομαζόμενος και αυτοαποκαλούμενος «άνθρωπος του Θεού», γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1984 στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας.

Όπως λένε οι κάτοικοι του χωριού στο protothema.gr, ο Χάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό, αλλά έμεινε ορφανός από πατέρα σε πολύ μικρή ηλικία.

Η μητέρα του μεγάλωσε μόνη της, τον ίδιο και τα άλλα τρία αδέρφια του, ενώ σε ηλικία 20 ετών ο Χάρης Τσακωνίδης αποφάσισε να πάει στην Ολλανδία, σύμφωνα με το protothema.gr.

Παρόλο που είχε μια επιτυχημένη πορεία ως επιχειρηματίας στην Ολλανδία μαζί με τον αδερφό του, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο βιογραφικό του, απαρνήθηκε τα εγκώμια και στράφηκε στον Θεό.

Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, είχε μία υπερφυσική εμπειρία με τον Θεό και έτσι τα επόμενα δέκα χρόνια τα πέρασε κοντά στο μέντορά του, τον Temitope Balogun Joshua από την Νιγηρία, ο οποίος απεβίωσε το 2021 και θεωρούνταν μεγάλος προφήτης αλλά κι εκείνος που μύησε στα πιστεύω του τον Χαράλαμπο Τσακωνίδη.

Ήταν εκείνος που του έμαθε να κάνει στα μέλη της «Εκκλησίας» τους εξορκισμούς, τους οποίους έχουν καταγράψει και σε αρκετά βίντεο. Στις 19 Απριλίου 2015 ίδρυσε τη Συναγωγή, «Εκκλησία Ολων των Εθνών» Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι στο χωριό του, Άγιος Αθανάσιος Δράμας ξαφνιάστηκαν, όπως λένε στο protothema.gr, όταν είδαν τον Χάρη να κάνει εξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη. Η οικογένειά του έχει φύγει αρκετό καιρό από το χωριό και μένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη ενώ δεν είχαν κανένα νέο για τον ίδιο και τα αδέρφια του.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Χάρης Τσακωνίδης ήθελε να χειροτονηθεί Διάκονος στη Μητρόπολη Λαγκαδά και να γίνει ιερέας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ιερείς στο «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ON LINE», πήγαινε συχνά στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά και είχε εκφράσει την επιθυμία να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης .

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης αρνήθηκε και του απαγόρευσε οποιαδήποτε σχέση με το Ναό.