Στο περιθώριο της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης των εξορκιστών της «Εκκλησίας των Εθνών» στη Θεσσαλονίκη μία γυναίκα περιέγραψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε, η οποία θα την οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή.

Η 45χρονη εξήγησε πώς γλίτωσε την τελευταία στιγμή το ίδιο της το σπίτι αλλά και πολλά τιμαλφή, όταν η ίδια ενημέρωνε τους «θεόπνευστους εξορκιστές» πως εν τέλει δεν είχε χρήματα να τους πληρώσει για το έργο τους. Θυμίζουμε πως πρόκειται για τη σοκαριστική ιστορία των δημόσιων εξορκισμών («τελούνταν» μεταξύ άλλων και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη), ενώ στο διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες «φτιαχτοί» εξορκισμοί on camera, εκμεταλλευόμενοι την απελπισία του κόσμου που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ευάλωτη

Η 45χρονη είχε βιώσει πολλά κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ήταν εξαιρετικά ευάλωτη ψυχολογικά. Γι’ αυτό και όταν έπεσε στα «δίχτυα» του διαβόητου «ιερέα» Χαράλαμπου Τσακωνίδη, ήταν εξαιρετικά εύκολο να πιστέψει ό,τι της έλεγαν: «Πρόλαβα να σωθώ από αυτούς. Μου φαινόταν σαν ψυχολόγοι, δηλαδή όταν μου μιλούσαν, ηρεμούσα… Είχα ζητήσει το τηλέφωνό του και μου είπε “δεν χρειάζεται να σου δώσω το νούμερο, εγώ καταλαβαίνω όταν δεν είσαι καλά, έχω υπερδυνάμεις, καταλαβαίνω όταν οι φίλοι μου δεν είναι καλά” και εγώ το πίστεψα, ήμουνα πνιγμένη. Εγώ γλίτωσα, ήμουν τυχερή, οι άλλοι που δεν γλίτωσαν;” είπε αρχικά και έπειτα περιέγραψε πώς την «κύκλωσαν» προκειμένου να ξεπληρώσει τις μεταφυσικές «υπηρεσίες» που της παρείχαν.

«Ήθελαν χρήματα»

«Μου είπαν ότι μου έχουν κάνει μάγια, ότι είμαι δαιμονισμένη, γι’ αυτό δεν έχω λεφτά, γι’  αυτό έχω τα νεύρα που έχω, αλλά εντάξει, τα νεύρα τα είχα γιατί είχα πολλά προβλήματα, δεν είχα δουλειά, δεν μπορούσα να πληρώσω κάποιες υποχρεώσεις. Όλοι οι άνθρωποι κάτι περνάμε... Στο τέλος, όταν δυο-τρεις φορές συναντηθήκαμε, μου είπαν ότι χρειάζονται λεφτά και εγώ λέω “δεν έχω”. Λέει: “Μπορείς να μας αφήσεις ας πούμε τους τίτλους του σπιτιού σου, τα χρυσαφικά σου, μετά, όταν θα μας ξεπληρώσεις, θα σου τα δώσουμε πίσω”», τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναβολή

Να σημειώσουμε πως η δίκη των μελών της λεγόμενης «Εκκλησίας των Εθνών» ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας. Οι δύο άμεσα κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε αναβολή για τις 8 Μαΐου.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time.