Με δυνατά χειροκροτήματα επικρότησαν οι γονείς των μαθητριών και των μαθητών, την απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Μυτιλήνης, να κριθεί ένοχος ο καθηγητής πληροφορικής για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε μαθητές του και να καταδικαστεί σε 28 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Ειδικότερα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για 9 διαφορετικές περιπτώσεις όπου χάιδευε το σώμα των παιδιών ή ακουμπούσε το γεννητικό του μόριο μπροστά τους. Για άλλες τόσες περιπτώσεις τον έκρινε αθώο λόγο αμφιβολιών.

Επιπλέον, το δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει στο γραφείο του εισαγγελέα πλημμελειοδικών δικογραφία για την ανάμειξη του καθηγητή ή άλλων προσώπων για πράξη πλαστογραφίας του δελτίου απουσιών, καθώς εμφανίζονται απούσες μαθήτριες για τις ημέρες που δήλωναν ότι συνέβαιναν οι παραβατικές πράξεις του καθηγητή. Ζήτημα στο οποίο στήριξε την υπεράσπισή του.

Όλα συνέβησαν σε Γυμνάσιο σε χωριό του δήμου Μυτιλήνης την περίοδο 2016- 2018 και μετά την καταγγελία των παιδιών, ο καθηγητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Μετά την απόφαση, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.